Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Ünnepi fénybe borul a főváros

Ünnepi fénybe borul a főváros

2012-11-29 Forrás:

 November 30-án, 17 órakor ünnepélyes keretek között, a Vörösmarty téri Karácsonyi Vásárban kapcsolják fel a főváros ünnepi díszkivilágítását. A Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. (BDK) pályázatot hirdetett meg az adventi díszkivilágítás látványképének megalkotására, amelyből a Fővárosi Önkormányzat választotta ki a belváros leendő ünnepi arculatát.

                                                                                                                                                                                 

7 helyszínen (a Vörösmarty téren, a Váci utcában és a környező utcákban, az Andrássy út Oktogonig tartó részén, a Nagymező utcában, a Liszt Ferenc téren, a Városháza parkban, a Batthyány téren és a Clark Ádám téren), összesen mintegy 900 díszítő elemet és 28 km fényfüzért használtak fel a fák és kandeláberek díszítésére.  2011 óta minden díszítő elem energiatakarékos LED-es izzóval ég, így a világítás beépített teljesítménye ezzel, a korábbi mintegy 240 kW-hoz képest mindössze 89 kW. Ennek eredményeképpen a karácsonyi díszítő világítás áramköltsége alig haladja meg az egy millió forintot. Újdonság a díszítő elemek között az a huszonnégy kisméretű és nyolc nagyméretű egyedi gyártású, háromdimenziós dísz – szaknyelven „körszimmetrikus” motívum – amely még Európa más nagyvárosaiban is különlegességnek számít. 

A fővárosi díszvilágítást, dr. Szentes Tamás főpolgármester-helyettes, a Budapesti Karácsonyi Vásár ünnepélyes megnyitója keretében kapcsolja föl. Ezt követően, 18 órakor, az idei Vásár egyik leglátványosabb produkciója veszi kezdetét, a Gerbeaud-ház épületvetítése, melyet péntektől minden nap 17, 18, 19, és 20 órakor láthat a közönség.

A BDK Kft. által felépített közterületi dekoráció, szikrázó ünnepi fényt ad a városnak, amely nem csak az itt élők hétköznapjaiba csempész egy kis varázslatot, de az ide látogató külföldiek számára is egy ragyogó, látványos utcaképpel teszi vonzóvá a várost, az ünnepi készülődés időszakában.