Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » Ünnepeljük idén is együtt a turizmus világnapját!

Ünnepeljük idén is együtt a turizmus világnapját!

2014-09-26 Forrás: www.itthon.hu 


Szeptemberben minden turistának jár +1 mosoly! A Turizmus Világnap szeptember 27-én a közösségépítés jegyében zajlik. 

A Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére, a turizmusban dolgozók és a turisták 2011-ben ünnepelték meg hazánkban első alkalommal a Turizmus Világnapját. A cél a turisztikai szakma és a hazai lakosság figyelmének felhívása a vendégszeretet, a vendégbarát viselkedés jelentőségére, a folyamatos szemléletformálás szükségességére. Az akcióval tudatosítani kívánják a szervezők, hogy a turizmus milyen fontos szerepet tölt be a magyar gazdaságban. Az ENSZ Turisztikai Világszervezete az idei esemény központi témájaként a turizmus és a közösségépítés kapcsolatát jelölte meg. A mottó: „Tourism & Community Development”. Ezzel is szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a fenntartható fejlődés egyik alapja az a fajta közösségépítés, amelyet a turizmus tökéletesen szimbolizál: megismerni és megérteni más országokat, kultúrákat és embereket. A turizmus alapja minden országban, városban és közösségben maga a közösség. Mindannyian a turizmus résztvevői vagyunk, akár fogadó, akár érkező oldalon, így kölcsönös érdekünk, hogy tiszteljük egymást. Idén a hivatalos ünnepség Mexikóban, Guadalajarában kerül megrendezésre. Fogjunk össze ismét, és ünnepeljük idén is együtt a Turizmus Világnapját!

Egy kedves mosoly, néhány kedves szó, az előzékeny és segítőkész magatartás nem pénz kérdése.

A Magyar Turizmus Zrt. széles körű szakmai összefogást hirdet annak érdekében, hogy legyen a Turizmus Világnapja (szeptember 27-e) minden évben az a nap, amikor kiemelt figyelemben részesítjük a belföldi és külföldi vendégeinket. Lepjük meg őket egy-egy apró figyelmességgel, kedves köszöntő felirattal, vagy bármi egyéb akcióval, ami arról szól, hogy ő a mi vendégünk, mi szívesen látjuk és mindent megteszünk azért, hogy jól érezze magát nálunk. Idén, szeptember 27-én kívül szeptember 26-ára és 28-ára, tehát a kapcsolódó péntekre és vasárnapra is kiterjeszthetik akciójukat a belföldi turizmusban érintett szolgáltatók.PROGRAMOK>>>