Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Ünnepeljük idén is együtt a turizmus világnapját!

Ünnepeljük idén is együtt a turizmus világnapját!

2014-09-26 Forrás: www.itthon.hu



 


Szeptemberben minden turistának jár +1 mosoly! A Turizmus Világnap szeptember 27-én a közösségépítés jegyében zajlik. 

A Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére, a turizmusban dolgozók és a turisták 2011-ben ünnepelték meg hazánkban első alkalommal a Turizmus Világnapját. A cél a turisztikai szakma és a hazai lakosság figyelmének felhívása a vendégszeretet, a vendégbarát viselkedés jelentőségére, a folyamatos szemléletformálás szükségességére. Az akcióval tudatosítani kívánják a szervezők, hogy a turizmus milyen fontos szerepet tölt be a magyar gazdaságban. Az ENSZ Turisztikai Világszervezete az idei esemény központi témájaként a turizmus és a közösségépítés kapcsolatát jelölte meg. A mottó: „Tourism & Community Development”. Ezzel is szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a fenntartható fejlődés egyik alapja az a fajta közösségépítés, amelyet a turizmus tökéletesen szimbolizál: megismerni és megérteni más országokat, kultúrákat és embereket. A turizmus alapja minden országban, városban és közösségben maga a közösség. Mindannyian a turizmus résztvevői vagyunk, akár fogadó, akár érkező oldalon, így kölcsönös érdekünk, hogy tiszteljük egymást. Idén a hivatalos ünnepség Mexikóban, Guadalajarában kerül megrendezésre. Fogjunk össze ismét, és ünnepeljük idén is együtt a Turizmus Világnapját!

Egy kedves mosoly, néhány kedves szó, az előzékeny és segítőkész magatartás nem pénz kérdése.

A Magyar Turizmus Zrt. széles körű szakmai összefogást hirdet annak érdekében, hogy legyen a Turizmus Világnapja (szeptember 27-e) minden évben az a nap, amikor kiemelt figyelemben részesítjük a belföldi és külföldi vendégeinket. Lepjük meg őket egy-egy apró figyelmességgel, kedves köszöntő felirattal, vagy bármi egyéb akcióval, ami arról szól, hogy ő a mi vendégünk, mi szívesen látjuk és mindent megteszünk azért, hogy jól érezze magát nálunk. Idén, szeptember 27-én kívül szeptember 26-ára és 28-ára, tehát a kapcsolódó péntekre és vasárnapra is kiterjeszthetik akciójukat a belföldi turizmusban érintett szolgáltatók.



PROGRAMOK>>>