Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Új szabadtéri kulturális helyszín nyílik májusban Budapesten

Új szabadtéri kulturális helyszín nyílik májusban Budapesten

2012-04-13 Forrás: www.turizmus.com Park néven új szabadtéri kulturális helyszín nyílik május 3-án a Rákóczi híd pesti hídfőjénél, ahol egész nyáron át tartó fesztivállal, koncertekkel, öt tánctérrel, kiállításokkal várják a közönséget. A nyitónapon Richard Dorfmeister lép fel. A május elejétől szeptember végéig nyitva tartó Park 11 ezer négyzetméteren környezettudatos megoldásokkal valósul meg, jól megközelíthető helyen, a Művészetek Palotája (MÜPA) közelében, a Soroksári úton – olvasható a szervező Kultúrtér Kft. MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Park fesztivál egy művészklubnak is helyet ad, emellett pódiumszínpadán független színházi társulatok előadásait, könyvbemutatókat láthat a közönség. Alkotói közösségeket fogadnak be, továbbá civil szervezeteknek nyújtanak bemutatkozási lehetőséget, segítik munkájukat.

A Park nem szűkíti zenei kínálatát a 20-as, 30-as éveiben járó korosztályra, céljuk, hogy a középkorúak is megtalálhassák a számukra értéket képviselő programokat – írják a szervezők.

Az új létesítmény a városrész kulturális koncepciójába illeszthető: a magas kultúrát képviselő Nemzeti Színház és a MÜPA mellett a Park könnyűzenei programjaival teszi teljessé a kínálatot - áll a közleményben.

Mint írják, a vállalkozás nagy tapasztalattal rendelkezik a koncertszervezés terén: két létrehozója a Zöld Pardon nevű szórakozóhely távozó társtulajdonosa, egyik szakmai vezetője, valamint a Morrison’s klubok egyik tulajdonosa.

A projekt keretében zenekarok, művészek, fiatal alkotók kapnak fellépési lehetőséget és az alacsony árú belépőjegyek miatt széles réteg számára válik elérhetővé az egész nyáron át tartó fesztivál – fogalmaznak a szervezők.

Mint írják, olyan közszolgálati feladatokat vállaló intézmény jöhet létre, amely tevékenységét nem közpénzből, hanem magántőkéből végzi.

A Parkban öt táncteret alakítanak ki: a nagy tánctéren magyar és külföldi zenekarok és dj-k lépnek fel, lesz egy fedett elektronikus zenei helyszín, egy úgynevezett "Retró kert" két tánctérrel, valamint létrehoznak egy magyar alternatív zenei helyszínt, amely a sportközvetítésekre is alkalmas lesz.

A Parkban májusban többek között olyan előadók lépnek fel, mint Richard Dorfmeister, aki Ras MC T-Weed-del érkezik Budapestre, a Dub Pistols, a Kowalsky meg a Vega, a Hooligans vagy a Republic.

Rimóczi Imre, a tervező Dinamo Építészcsoport vezetője az MTI-nek elmondta: a Park tervezésénél a legfontosabb szempont az volt, hogy olyan állandó fesztiválhelyszín szülessen, amely a tömegrendezvényekhez magas színvonalú szolgáltatást nyújt és a technikai és biztonsági követelményeknek is megfelel. Gyorsan felépíthető, bontható, emellett egyedi építészeti karakterrel bír, környezettudatos megoldásokat használ - jegyezte meg a tervező.

A színpadon kívül az egész felépítményt a hajózásban, szállítmányozásban használt konténerekből alakítottuk ki – mondta Rimóczi Imre, hozzátéve, hogy a használt konténerek építőelemként való újrahasznosítása nemzetközi trend. A technológiát alkalmazzák lakóépületek, irodaházak, kiállítóterek létrehozásánál is.

Kiemelte, a választott megoldás lehetőséget ad arra is, hogy a következő szezonban ugyanezekből az építőelemekből akár teljesen más fesztiválhelyszínt hozzanak létre, mintha egy óriási Lego-készletből építkeznének.