Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » Újra megnyitják a de la Motte-kastélyt Noszvajon

Újra megnyitják a de la Motte-kastélyt Noszvajon

2012-07-27 Forrás: www.turizmus.com Művészetek éjszakájával ünneplik Noszvajon, hogy kétéves zárva tartás után megnyitják a de la Motte Kastély és Továbbképző Központot. Az állami tulajdonú műemlékre korábban kiírt pályázatot eredménytelennek nyilvánították, a kastélyt mostantól az önkormányzat üzemelteti.

A Heves megyei Noszvaj község vezetése az elmúlt két évben mindent megtett annak érdekében, hogy a kastély újra látogathatóvá váljon - mondta Benke Orsolya, az önkormányzat turisztikai menedzsere az MTI-nek. Hozzátette: az önkormányzat határozatlan időre kötött szerződést az üzemeltetésre a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-vel.

A helyiek a kastély előkertjében szervezett Művészetek éjszakájával ünneplik a megnyitást. Lesz irodalmi kávéház, ahol történelmi tévhitekről beszélgethetnek a résztvevők Hahner Péter történésszel. Baran Grzegorz zenél, Antik Anti kovács mesterség-bemutatót tart az eseményen, a kézműves barokk játszóház egyaránt várja a kicsiket és nagyokat. Könyvek, CD-k filléres vására is lesz Noszvajon, bemutatkoznak a Nomád Piac kézművesei és ingyenes kastélylátogatást szerveznek idegenvezetéssel.

Az Egertől tíz kilométerre lévő késő barokk, copf stílusú kastélyt 1774 és 1778 között építtette a Szepessy-család. Többszöri tulajdonosváltást követően 1945 után államosították a kastély, amely hosszú évekig üresen állt. 1957-től üdülőként és továbbképző központként használták, akkor restaurálták először a 200 éves freskókat. A kastélyt kilenc hektáros angolpark veszi körül különleges fákkal és díszcserjékkel. 

Az MNV Zrt. 2011 novemberében írt ki pályázatot a kastélyra, ezt 2012 januárjában - jogszabályváltozás miatt - érvényesnek, de eredménytelennek nyilvánították.