Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » Új élményszínház és rendezvényhelyszín nyílt a fővárosban

Új élményszínház és rendezvényhelyszín nyílt a fővárosban

2011-04-15 Forrás: www.turizmus.hu


 A XIII. kerületi önkormányzat 3,5 milliárd forintos önerős beruházásában csütörtökön megnyílt a Radnóti Miklós Művelődési Központ (RaM), s benne Budapest első élményszínháza. A működéséhez alternatív energiaforrást felhasználó multifunkcionális épületkomplexum egyúttal a fővárosi rendezvénypiac új színfoltja is, s éppen a kevés lehetőséget kínáló, 400-600 férőhelyes rendezvényhelyszínek szegmensében. 

A zöldmezős beruházásban megvalósult, egyedi formájú épületet Vadász György Kossuth- és Ybl-díjas építész és csapata tervei alapján a Magyar Építő Zrt. építette fel Újlipótvárosban, a Kárpát utca 23-25. szám alatt. A közösségi ház épületegyüttese egy virágra emlékeztet: a központi magot négy önálló, különböző funkciókat ellátó „szirom” veszi körül, ezekben kapott helyet a multifunkcionális színházterem, a könyvtár, a rekreációs helyiségek, a nyugdíjasklub és az étterem. Az átriumot körbefutó előcsarnok kiállítótérként is hasznosítható. A gépkocsival érkezők számára kényelmet jelent, hogy a házhoz tartozó 2500 négyzetméteres mélygarázsban több mint 100 autó parkolhat egyidejűleg.

A közösségi házon belül az ovális alakú, RaM Colosseum nevet viselő háromszintes rendezvényszárny és az étterem üzemeltetésére az ExperiDance produkció kapott megbízást, amely évi 70 saját előadása mellett hazai és nemzetközi előadásokat hoz majd ide. A multifunkcionális, 630 férőhelyes nagyterem kuriózuma a hidraulikával működtetett, egymástól eltolható szintekre osztott nézőtér, ami ennek köszönhetően a színházi széksoros ültetésen kívül revü-opcióként négyméteres teraszokat kialakítva körasztalos ültetésre is lehetőséget nyújt, vagy a színházi széksorok eltávolítása után bálteremmé alakítható. A beépített kellékek (fény-, hang-, vetítés- és tolmácstechnika, az 5x4 méteres motoros vászon) mellett figyelemre méltó, hogy a 270 négyzetméteres színpadra akár egy autóval is be lehet állni, ezáltal a nagyterem a legkülönfélébb típusú rendezvények (köztük konferenciák, kiállítások, bemutatók) fogadására alkalmas.

Az üzemeltetők nagy hangsúlyt helyeznek a modern, friss alapanyagokból dolgozó vendéglátásra is, ezért a 100 férőhelyes RamPart étterem és kávéház komplex szolgáltatás nyújtására törekszik. A korán ébredőket helyben készült kézműves péksüteményekkel, meleg reggeli ételekkel és italokkal várják, délben bistro jellegű ebédet kínálnak, délutántól késő estig a kávéházi hangulat dominál, az a’la carte étteremi rész pedig este hattól teljes étlappal és a színházra épülő tematikus estekkel keresi a színházlátogatók és a gasztronómiai élményt keresők kedvét.

Tóth József, a XIII. kerület polgármestere a RaM megnyitóján az épület különlegességeit hangsúlyozta. Ilyen például az is, hogy a közösségi ház hűtési- fűtési és szellőztetési rendszerének ellátását túlnyomó részt alternatív energiaforrás biztosítja, amit számítógép vezérel. Az épületek tetőszintje zöldfelület, ahol a növénybeültetések a négy évszakot szimbolizálják.

A kerület évi 150 ezer látogatóval számol az új intézményben, bízva abban, hogy az nemcsak az Újlipótváros és a Vizafogó mintegy 50 ezres lakossága számára lesz vonzó lehetőség, hanem a főváros más kerületeiben élők számára is.