Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » Új élményszínház és rendezvényhelyszín nyílt a fővárosban

Új élményszínház és rendezvényhelyszín nyílt a fővárosban

2011-04-15 Forrás: www.turizmus.hu


 A XIII. kerületi önkormányzat 3,5 milliárd forintos önerős beruházásában csütörtökön megnyílt a Radnóti Miklós Művelődési Központ (RaM), s benne Budapest első élményszínháza. A működéséhez alternatív energiaforrást felhasználó multifunkcionális épületkomplexum egyúttal a fővárosi rendezvénypiac új színfoltja is, s éppen a kevés lehetőséget kínáló, 400-600 férőhelyes rendezvényhelyszínek szegmensében. 

A zöldmezős beruházásban megvalósult, egyedi formájú épületet Vadász György Kossuth- és Ybl-díjas építész és csapata tervei alapján a Magyar Építő Zrt. építette fel Újlipótvárosban, a Kárpát utca 23-25. szám alatt. A közösségi ház épületegyüttese egy virágra emlékeztet: a központi magot négy önálló, különböző funkciókat ellátó „szirom” veszi körül, ezekben kapott helyet a multifunkcionális színházterem, a könyvtár, a rekreációs helyiségek, a nyugdíjasklub és az étterem. Az átriumot körbefutó előcsarnok kiállítótérként is hasznosítható. A gépkocsival érkezők számára kényelmet jelent, hogy a házhoz tartozó 2500 négyzetméteres mélygarázsban több mint 100 autó parkolhat egyidejűleg.

A közösségi házon belül az ovális alakú, RaM Colosseum nevet viselő háromszintes rendezvényszárny és az étterem üzemeltetésére az ExperiDance produkció kapott megbízást, amely évi 70 saját előadása mellett hazai és nemzetközi előadásokat hoz majd ide. A multifunkcionális, 630 férőhelyes nagyterem kuriózuma a hidraulikával működtetett, egymástól eltolható szintekre osztott nézőtér, ami ennek köszönhetően a színházi széksoros ültetésen kívül revü-opcióként négyméteres teraszokat kialakítva körasztalos ültetésre is lehetőséget nyújt, vagy a színházi széksorok eltávolítása után bálteremmé alakítható. A beépített kellékek (fény-, hang-, vetítés- és tolmácstechnika, az 5x4 méteres motoros vászon) mellett figyelemre méltó, hogy a 270 négyzetméteres színpadra akár egy autóval is be lehet állni, ezáltal a nagyterem a legkülönfélébb típusú rendezvények (köztük konferenciák, kiállítások, bemutatók) fogadására alkalmas.

Az üzemeltetők nagy hangsúlyt helyeznek a modern, friss alapanyagokból dolgozó vendéglátásra is, ezért a 100 férőhelyes RamPart étterem és kávéház komplex szolgáltatás nyújtására törekszik. A korán ébredőket helyben készült kézműves péksüteményekkel, meleg reggeli ételekkel és italokkal várják, délben bistro jellegű ebédet kínálnak, délutántól késő estig a kávéházi hangulat dominál, az a’la carte étteremi rész pedig este hattól teljes étlappal és a színházra épülő tematikus estekkel keresi a színházlátogatók és a gasztronómiai élményt keresők kedvét.

Tóth József, a XIII. kerület polgármestere a RaM megnyitóján az épület különlegességeit hangsúlyozta. Ilyen például az is, hogy a közösségi ház hűtési- fűtési és szellőztetési rendszerének ellátását túlnyomó részt alternatív energiaforrás biztosítja, amit számítógép vezérel. Az épületek tetőszintje zöldfelület, ahol a növénybeültetések a négy évszakot szimbolizálják.

A kerület évi 150 ezer látogatóval számol az új intézményben, bízva abban, hogy az nemcsak az Újlipótváros és a Vizafogó mintegy 50 ezres lakossága számára lesz vonzó lehetőség, hanem a főváros más kerületeiben élők számára is.