Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » Pálinka kóstolóházat avattak Gyulán

Pálinka kóstolóházat avattak Gyulán

2011-04-08 Forrás: www.turizmus.hu


 Átadták a Gyulai Pálinkamanufaktúra Kft. mintegy nyolcvan millió forintos beruházással készült kóstolóházát csütörtökön Gyulán. Az avatóünnepség alkalmából Somlói Zsolt, a társaság egyik tulajdonosa az MTI-nek elmondta: cége közel húsz millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el az unió által is támogatott régiós operatív programtól, a fennmaradó részt saját forrásból biztosította.


Az új kóstolóház a pálinkaüzem tőszomszédságában valósult meg, s része a térség három pálinkafőzdéje által létrehozott "pálinkaútvonalnak".

Elmondása szerint a borútvonalak mintájára létrehozott kóstolóházaknak nemcsak a főzők által előállított pálinka népszerűsítése, hanem az adott térséghez kapcsolódó ételspecialitások és a kulturális örökség bemutatása is céljuk. Így a gyulai kóstolóházban az érdeklődők megismerhetik a csaknem 300 éves helyi pálinkafőző hagyományokat, megkóstolhatják a manufaktúra több mint 30-féle gyümölcsből készült pálinkáit, sőt a gyulai kolbászt és a térségi lekvárféleségeket is.

A cégtulajdonos arra számít, hogy az új attrakcióra kíváncsiak lesznek a szomszédos Romániából is.
Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója az ünnepségen kiemelte, hogy a világszínvonalú hazai hungarikumok bemutatása, valamint a kiszolgálás minősége nemcsak a régió, de az egész ország szempontjából kiemelt jelentőségű.

Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere (Fidesz) arról szólt, hogy a város gyümölcstermesztői, a helyi pálinkafőzők mellett beszállítói voltak a partiumi és az erdélyi főzőknek is az első világháború előtt. Hangsúlyozta: abban bízik, hogy a mostani fejlesztéssel a térség főzdéi visszaszerezhetik a magyar gyümölcspálinka jó hírnevét, s ezáltal emelkedhet Gyula idegenforgalma is.