Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » Őszi Budapesti Vitorlás Fesztivál 2013

Őszi Budapesti Vitorlás Fesztivál 2013

2013-11-15 Forrás: www.programturizmus.hu

 2013. november 15. és 17. között rendezi meg a Magyar Vitorlás Központ a Millenáris D épületében az Őszi Budapesti Vitorlás Fesztivált, a magyar hajó gyártók és vitorlásiskolák seregszemléjét. 

Magyarországon először rendeznek önálló, kifejezetten a magyar hajógyártás támogatására és a vitorlás sport, képzés népszerűsítésére irányuló rendezvényt. A Fesztivál célja, hogy a sportág iránt érdeklődőket, a lehetséges partnereket, vevőket közvetlenül, egy helyen és a 2014-es szezonhoz képest időben tudják megszólítani a magyar gyártók, szolgáltatók és vitorlás műhelyek. A Fesztivál továbbá lehetőséget ad arra, hogy a magyar vitorlázás jeles személyiségeivel megismerkedhessen a széles közönség előadásokon, kerekasztal beszélgetéseken. Nem titkolt szándéka a szervezőknek, hogy azok is megismerjék a hazai vitorlázás szereplőit, akik eddig nem kerültek „vízközelbe” ezzel a csodálatos sporttal, és a Fesztiválon szerzett tapasztalatok, ismeretek alapján ők is vitorlát bontsanak a közeljövőben, továbbá bővüljön a hazai vitorlás közösség.

Örömteli dolog, hogy gazdasági válság és az erős külföldi konkurencia nyomása alatt is nagyon komoly hazai hajógyártó műhelyek működnek és fejlesztenek Magyarországon, cél tehát, hogy ők évről évre be tudják mutatni az innovációikat és újdonságaikat a lehetséges vásárlóknak.

A Fesztivál megszervezése szervesen kapcsolódik a 2012 februárjában meghirdetett „Festetics program”-hoz, amelynek célja a vitorlázáshoz és egyéb vízi sportokhoz kapcsolódó termékgyártás és szolgáltatások, tevékenységek népszerűsítése, megerősítése. Ennek a programnak a szellemében alakult meg a magyar hajó- és hajófelszerelés gyártókat tömörítő Festetics Hajós Klaszter, amelynek történetében az első jelentős lépés az Őszi Budapesti Vitorlás Fesztiválon való bemutatkozás, a gyártók ingyenes részvételének biztosítása. Az Magyar Vitorlás Központ a támogatók segítségével ugyanígy ingyenesen tudja biztosítani, hogy a vitorlásiskolák, oktató műhelyek is térítésmentesen legyenek jelen.

A látogatók a belépőjegyek megvásárlásával a Festesics Hajós Klaszteren keresztül támogatják a magyar vitorlás hajógyártást és a vitorlás utánpótlás műhelyeket.

Belépőjegy árak: 

Felnőtt napijegy: 800 Ft

Gyermek, nyugdíjas, diák napijegy: 500 Ft

Családi napijegy (2 felnőtt, 2 gyermek): 2.000 Ft

Kedvezményes napijegy Magyar Vitorlás Kártyával: 500 Ft

A szervezők várnak minden vitorlázót, „még nem” vitorlázót, családokat, fiatalokat, érdeklődőket a budapesti Millenáris D épületében.