Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » Óriásrétes készült Mórahalmon

Óriásrétes készült Mórahalmon

2012-07-09 Forrás: www.turizmus.com Az ország leghosszabb, 30,33 méteres egybenhúzott óriásrétese készült el vasárnap Mórahalmon; a homokháti kisvárosban ezzel saját tavalyi rekordjukat szárnyalták túl.

A III. Dél-Alföldi Rétesfesztivál zárónapján kiderült, hogy az igazi tésztához jó minőségű liszt és a rétessütő szíve-lelke kell. A liszt mellett langyos vízből és néhány csipetnyi sóból készült tésztát addig kell gyúrni, amíg az el nem válik az edény falától, majd következik a pihentetés. Közben gondoskodni kell arról, hogy ki ne száradjon, ehhez a legjobb, ha olvasztott zsírral kenegetik.

A rétestészta kézi húzásához először az Antikrétes és a Mórahalmi Rétesház csapata látott hozzá, majd amikor a hártyavékonyságú tészta már több mint húsz méter hosszúságú lett, többen a közönség soraiból is bekapcsolódtak a munkába. A rétes végül 30,33 méter hosszúságú lett, és így a homokháti rétessütők több mint hét méterrel túlszárnyalták tavalyi rekordjukat.

A rétes almás-fahéjas, mákos és mákos-egres ízesítésű lett. A „réteskígyót” feldarabolták és a fesztiválon bemutatkozó cégek kemencéiben sütötték ki, így a nézők bő negyedóra elteltével már meg is kóstolhatták a finomságot.

Az elkészült réteseket darabonként száz forintos áron adták el, a befolyt összegből a beteg újszülöttek gyógykezelését segítő Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítványt támogatják.

A vendégek a fesztiválon nem csak az óriásrétesből ehettek, több mint hatvanféle rétest kóstolhattak, köztük igazi különlegességeket: csibemájas-rizottós vagy tejfölös-csirkepaprikás rétest, az édes változatból pedig az előző évek nagy kedvenceit, a vörösboros-szilvást, a túrós-áfonyást, illetve a fesztivál meglepetését, az almás-rebarbarás rétest.