Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Négycsillagos szálloda nyílt Mórahalmon

Négycsillagos szálloda nyílt Mórahalmon

2011-04-11 Forrás: www.turizmus.hu


 Megnyílt a Hotel Colosseum Mórahalmon, az Erzsébet Gyógyfürdő közvetlen szomszédságában; a 2,5 milliárd forintos idegenforgalmi beruházást pénteken adták át.

A kör alaprajzú, 8 ezer négyzetméter hasznos alapterületű hatszintes, négyemeletes szálloda 77 szobával és öt lakosztállyal, saját wellness és konferenciaszolgáltatásokkal várja vendégeit - mondta Hévízi János, a kivitelező és a szálloda építésére és üzemeltetésére létrehozott projektcégben 49 százalékos tulajdonos Aktív Kft. ügyvezető igazgatója.

A 2009 őszén kezdődött építés 2,5 milliárd forintos költségéből 512 millió forintot uniós támogatás, 1,5 milliárd forintot pedig a Magyar Fejlesztési Bank hitele fedezett.

A szálloda vendégei a hotel saját wellnessrészlege - jakuzzi, gyermekpancsoló, koktél-, élmény és Kneipp-medence - mellett igénybe vehetik a szomszédos négycsillagos gyógyfürdő, valamint a közelmúltban átadott járóbeteg szakellátó központ szolgáltatásait is.

A 43 alkalmazottat foglalkoztató szálloda fűtését és a használati melegvizet geotermikus energia biztosítja.
Nógrádi Zoltán, a homokháti kisváros polgármestere kifejtette, az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően Mórahalom különleges turisztikai ajánlattal várja az ide érkezőket. A tavaly több mint 300 ezer vendéget fogadó gyógyfürdő minden korosztály számára kikapcsolódási lehetőséget kínál. Az erdei iskola, a kerékpáros és gyalogos túraútvonalak a természet szépségeit mutatják be a vendégeknek, s kiépült a gasztronómiai és borturizmus infrastruktúrája is.

A közeljövőben tervezett fejlesztések közül a politikus egy fekvőbetegeket ellátó mozgásszervi rehabilitációs központ építését említette a jelenlegi polgármesteri hivatal helyén.

Mórahalmon a turisták tavaly mintegy 35 ezer vendégéjszakát töltöttek el, ebből mintegy 13 ezret kereskedelmi, 3 ezret intézményi, a fennmaradó rész magánszálláshelyeken. A kereskedelmi szálláshelyekre érkező vendégek 85 százaléka hazai turista volt, külföldi látogatók legnagyobb része Vajdaságból érkezett.