Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » Négycsillagos szálloda nyílt Mórahalmon

Négycsillagos szálloda nyílt Mórahalmon

2011-04-11 Forrás: www.turizmus.hu


 Megnyílt a Hotel Colosseum Mórahalmon, az Erzsébet Gyógyfürdő közvetlen szomszédságában; a 2,5 milliárd forintos idegenforgalmi beruházást pénteken adták át.

A kör alaprajzú, 8 ezer négyzetméter hasznos alapterületű hatszintes, négyemeletes szálloda 77 szobával és öt lakosztállyal, saját wellness és konferenciaszolgáltatásokkal várja vendégeit - mondta Hévízi János, a kivitelező és a szálloda építésére és üzemeltetésére létrehozott projektcégben 49 százalékos tulajdonos Aktív Kft. ügyvezető igazgatója.

A 2009 őszén kezdődött építés 2,5 milliárd forintos költségéből 512 millió forintot uniós támogatás, 1,5 milliárd forintot pedig a Magyar Fejlesztési Bank hitele fedezett.

A szálloda vendégei a hotel saját wellnessrészlege - jakuzzi, gyermekpancsoló, koktél-, élmény és Kneipp-medence - mellett igénybe vehetik a szomszédos négycsillagos gyógyfürdő, valamint a közelmúltban átadott járóbeteg szakellátó központ szolgáltatásait is.

A 43 alkalmazottat foglalkoztató szálloda fűtését és a használati melegvizet geotermikus energia biztosítja.
Nógrádi Zoltán, a homokháti kisváros polgármestere kifejtette, az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően Mórahalom különleges turisztikai ajánlattal várja az ide érkezőket. A tavaly több mint 300 ezer vendéget fogadó gyógyfürdő minden korosztály számára kikapcsolódási lehetőséget kínál. Az erdei iskola, a kerékpáros és gyalogos túraútvonalak a természet szépségeit mutatják be a vendégeknek, s kiépült a gasztronómiai és borturizmus infrastruktúrája is.

A közeljövőben tervezett fejlesztések közül a politikus egy fekvőbetegeket ellátó mozgásszervi rehabilitációs központ építését említette a jelenlegi polgármesteri hivatal helyén.

Mórahalmon a turisták tavaly mintegy 35 ezer vendégéjszakát töltöttek el, ebből mintegy 13 ezret kereskedelmi, 3 ezret intézményi, a fennmaradó rész magánszálláshelyeken. A kereskedelmi szálláshelyekre érkező vendégek 85 százaléka hazai turista volt, külföldi látogatók legnagyobb része Vajdaságból érkezett.