Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » Négy napig ünnepelhetjük a Várkert Bazár átadását

Négy napig ünnepelhetjük a Várkert Bazár átadását

2014-03-27 Forrás: http://turizmus.com/

 

Most még több mint 800 ember dolgozik a helyszínen, azonban április 3-án átadják a felújított Várkert Bazárt, amely ezzel lekerülhet a világ száz legveszélyeztetettebb műemlékeinek listájáról. Három napon át ingyenes vezetett túrákon lehet megtekinteni az épületet és kiállításait.


          


A Várkert Bazár harmincévnyi Csipkerózsika-álom után most végre újjászületik. Az épületegyüttes kiemelt műemlék, a Világörökség része, ezért a felújítás legfontosabb célja természetesen az eredeti állapot visszaállítása.

Ám nem csupán arról van szó, hogy Ybl Miklós épülete a királyi virágoskertekkel együtt újra régi fényében pompázik majd. A Várkert Bazár ezúttal új – a műemléket nem zavaró – elemekkel is kiegészül. A Várba felvivő mozgólépcső, a talajszint alá süllyesztett rendezvényterem, a hangulatos vendéglátóhelyek mind-mind azt a célt szolgálják, hogy a Várkert Bazár Budapest egyik eleven kulturális központja és a város szépségét hirdető nevezetessége legyen.


Az 1984-ben bezárt, és azóta pusztuló épület eredeti pompájában születik újjá, s remélhetőleg megtalálja megfelelő funkcióját is, aminek megoldatlanságával lényegében megépítése óta küzdött.

Összesen 2500 négyzetméteren kiállítóterek, 900 négyzetméteren egy 600 férőhelyes multifunkcionális rendezvényterem, továbbá cukrászda, elegáns étterem és Hungarikum bolt kap helyet az épületegyüttesben, a legfelső szinten pedig irodák lesznek.

Az április 3-ai nyilvános megnyitót és ünnepi műsort követően a déli palota tereiben három kiállítás nyílik.
A modern reneszánsz derült idomai című tárlat Ybl műveiből válogat és a Várbazár építkezésének történetéről számol be, az Egy építkezés képei fotókon mutatja be a felújítást, míg Ostromok és hétköznapok címmel az épület területének történetével ismerkedhetnek meg az érdeklődők a régészeti kutatások alapján.

Április 4. és 6. között 10-től este 6-ig korhű jelmezbe öltözött idegenvezetők tartanak félórás bemutató sétákat a látogatóknak, az Erzsébet-lépcsőtől indulva.

Mindezek a programok részei az Ybl Miklós április 6-ai 200. születésnapjához kapcsolódó ünnepségsorozatnak.