Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Ínyencfesztivál a Millenárison

Ínyencfesztivál a Millenárison

2011-05-20 Forrás: www.turizmus.huIdén június 3-5 között várják Magyarország kiemelkedő éttermei és borászatai, sörfőzdéi és különleges csemegék készítői az érdeklődőket a budai Millenáris Parkban rendezett Budai Gourmet fesztiválon.

A Haris György által évekkel ezelőtt életre  hívott fesztivál szervezését tavaly ősszel vállalta át a Sziget Szervezőiroda, csaknem tucatnyi szakértő bevonásával állították össze a programot. Mint Gerendai Károly ügyvezető hangsúlyozta, a cél nem egy luxusétel-fesztivál létrehozása, sokkal inkább a minőségre fókuszálva kívánják megértetni a közönséggel a jelenleg is zajló hazai gasztroforradalom eredményeit, kihívásait, célkitűzéseit. Idén először a kiállítók meghívásos alapon kerülhettek be, így is több mint 100 standon kínálják kóstolóikat az egyes szakmák legjobbjai. Tavalyhoz képest a szervezők büdzséje is emelkedett, míg egy évvel korábban 32 millió forintból gazdálkodtak, most már 138 millió a keret. A kiállítók nem fix helypénzt, hanem az egyedi, nyomon követhető kártyás fizetési rendszernek köszönhetően a forgalom után fizetnek.

 


A kártyás rendszer további előnye, hogy a felhasználó ingyen juthat hozzá a kártyájához (csak pótlás esetén kell díjat fizetnie), amelyet elvesztése esetén letilthat, a rendezvény után fennmaradó összeget pedig a helyszínen visszaigényelheti. A rendszer lehetőséget ad továbbá a borravaló hozzáadására, az aktuális egyenleget pedig fizetéskor mindig megmutatja a gép. 

A fesztivál újdonságai közé tartozik a káptalantóti piac szervezői által összeállított piactér, ahol a hagyományos, egyszerű asztalokon (esetleg fűre terített pokrócokon) igyekeznek a kézműves termékek készítői a „hasukon keresztül vidékre csábítani a városlakókat”. A sörudvarban a hazai kézműves sörfőzdék kapnak bemutatkozási lehetőséget és a WAMP design vásár is megjelenika Budai Gourmet-n. Mivel a Pannon Bormustra szervezését is a Sziget Szervezőiroda  végzi, a Pannonhalmán nemrég befejeződött rangos eregszemle eredményhirdetésére szintén a Millenárison kerül sor, a június 2-i, zártkörű szakmai nap záró programjaként. 

További információ: www.budaigourmet.hu