Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » Ínyencfesztivál a Millenárison

Ínyencfesztivál a Millenárison

2011-05-20 Forrás: www.turizmus.huIdén június 3-5 között várják Magyarország kiemelkedő éttermei és borászatai, sörfőzdéi és különleges csemegék készítői az érdeklődőket a budai Millenáris Parkban rendezett Budai Gourmet fesztiválon.

A Haris György által évekkel ezelőtt életre  hívott fesztivál szervezését tavaly ősszel vállalta át a Sziget Szervezőiroda, csaknem tucatnyi szakértő bevonásával állították össze a programot. Mint Gerendai Károly ügyvezető hangsúlyozta, a cél nem egy luxusétel-fesztivál létrehozása, sokkal inkább a minőségre fókuszálva kívánják megértetni a közönséggel a jelenleg is zajló hazai gasztroforradalom eredményeit, kihívásait, célkitűzéseit. Idén először a kiállítók meghívásos alapon kerülhettek be, így is több mint 100 standon kínálják kóstolóikat az egyes szakmák legjobbjai. Tavalyhoz képest a szervezők büdzséje is emelkedett, míg egy évvel korábban 32 millió forintból gazdálkodtak, most már 138 millió a keret. A kiállítók nem fix helypénzt, hanem az egyedi, nyomon követhető kártyás fizetési rendszernek köszönhetően a forgalom után fizetnek.

 


A kártyás rendszer további előnye, hogy a felhasználó ingyen juthat hozzá a kártyájához (csak pótlás esetén kell díjat fizetnie), amelyet elvesztése esetén letilthat, a rendezvény után fennmaradó összeget pedig a helyszínen visszaigényelheti. A rendszer lehetőséget ad továbbá a borravaló hozzáadására, az aktuális egyenleget pedig fizetéskor mindig megmutatja a gép. 

A fesztivál újdonságai közé tartozik a káptalantóti piac szervezői által összeállított piactér, ahol a hagyományos, egyszerű asztalokon (esetleg fűre terített pokrócokon) igyekeznek a kézműves termékek készítői a „hasukon keresztül vidékre csábítani a városlakókat”. A sörudvarban a hazai kézműves sörfőzdék kapnak bemutatkozási lehetőséget és a WAMP design vásár is megjelenika Budai Gourmet-n. Mivel a Pannon Bormustra szervezését is a Sziget Szervezőiroda  végzi, a Pannonhalmán nemrég befejeződött rangos eregszemle eredményhirdetésére szintén a Millenárison kerül sor, a június 2-i, zártkörű szakmai nap záró programjaként. 

További információ: www.budaigourmet.hu