Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » A világ első online pálinkája

A világ első online pálinkája

2011-11-28 Forrás: www.hirado.hu


Bemutatkozott a Békési Pálinka Centrum internetes pálinkafőzdéje: lefolyt az első Békési párlat, amelyet távvezérlésről, száz kilométerről készítettek. 

A több mint kétszázmilliós beruházás segítségével megkezdődött az internetes pálinkafőzés, amelyen egy cabernet franc szőlőből készült pálinkával debütáltak. Ennek köszönhetően egy weboldalon keresztül működtethető vezérlőpulttal bárki betöltheti otthonról a cefréjét, beállíthatja a főzés hőfokát, és megfőzheti a saját ízlése szerinti pálinkáját. Aki szeretné, az még a barátait, ismerőseit is meghívhatja erre a programra a legnépszerűbb közösségi portálon.

A város közepén található Pálinka Centrum kóstolótermében az ország legjobb, díjnyertes Békési párlatait lehet megkóstolni, a híres szilvától az igazi különlegességekig. A gyerekeket külön játszószoba várja a helyszínen, ráadásul egy ember nagyságú élményhordót is megcsodálhatnak az odalátogatók.

Békési Zoltán tulajdonos nyilatkozata szerint a Centrum szolgáltatásai az év végére fognak megnyílni, mint amilyen a pálinkatrezor is, ahol akár hosszú időn keresztül érlelhető és pihentethető a párlat.

 A Békési pálinkafőzde 1984-ban kezdte meg működését, ahol 1988-től egy gőzmozdony segítségével főzték a pálinkát. Az üzem (mivel kinőtte a kis vonat teljesítőképességét) pálinka- és vasúttörténeti múzeumként működik, amely a komplexumtól ötpercnyire található.