Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » A világ első online pálinkája

A világ első online pálinkája

2011-11-28 Forrás: www.hirado.hu


Bemutatkozott a Békési Pálinka Centrum internetes pálinkafőzdéje: lefolyt az első Békési párlat, amelyet távvezérlésről, száz kilométerről készítettek. 

A több mint kétszázmilliós beruházás segítségével megkezdődött az internetes pálinkafőzés, amelyen egy cabernet franc szőlőből készült pálinkával debütáltak. Ennek köszönhetően egy weboldalon keresztül működtethető vezérlőpulttal bárki betöltheti otthonról a cefréjét, beállíthatja a főzés hőfokát, és megfőzheti a saját ízlése szerinti pálinkáját. Aki szeretné, az még a barátait, ismerőseit is meghívhatja erre a programra a legnépszerűbb közösségi portálon.

A város közepén található Pálinka Centrum kóstolótermében az ország legjobb, díjnyertes Békési párlatait lehet megkóstolni, a híres szilvától az igazi különlegességekig. A gyerekeket külön játszószoba várja a helyszínen, ráadásul egy ember nagyságú élményhordót is megcsodálhatnak az odalátogatók.

Békési Zoltán tulajdonos nyilatkozata szerint a Centrum szolgáltatásai az év végére fognak megnyílni, mint amilyen a pálinkatrezor is, ahol akár hosszú időn keresztül érlelhető és pihentethető a párlat.

 A Békési pálinkafőzde 1984-ban kezdte meg működését, ahol 1988-től egy gőzmozdony segítségével főzték a pálinkát. Az üzem (mivel kinőtte a kis vonat teljesítőképességét) pálinka- és vasúttörténeti múzeumként működik, amely a komplexumtól ötpercnyire található.