Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » A világ első online pálinkája

A világ első online pálinkája

2011-11-28 Forrás: www.hirado.hu


Bemutatkozott a Békési Pálinka Centrum internetes pálinkafőzdéje: lefolyt az első Békési párlat, amelyet távvezérlésről, száz kilométerről készítettek. 

A több mint kétszázmilliós beruházás segítségével megkezdődött az internetes pálinkafőzés, amelyen egy cabernet franc szőlőből készült pálinkával debütáltak. Ennek köszönhetően egy weboldalon keresztül működtethető vezérlőpulttal bárki betöltheti otthonról a cefréjét, beállíthatja a főzés hőfokát, és megfőzheti a saját ízlése szerinti pálinkáját. Aki szeretné, az még a barátait, ismerőseit is meghívhatja erre a programra a legnépszerűbb közösségi portálon.

A város közepén található Pálinka Centrum kóstolótermében az ország legjobb, díjnyertes Békési párlatait lehet megkóstolni, a híres szilvától az igazi különlegességekig. A gyerekeket külön játszószoba várja a helyszínen, ráadásul egy ember nagyságú élményhordót is megcsodálhatnak az odalátogatók.

Békési Zoltán tulajdonos nyilatkozata szerint a Centrum szolgáltatásai az év végére fognak megnyílni, mint amilyen a pálinkatrezor is, ahol akár hosszú időn keresztül érlelhető és pihentethető a párlat.

 A Békési pálinkafőzde 1984-ban kezdte meg működését, ahol 1988-től egy gőzmozdony segítségével főzték a pálinkát. Az üzem (mivel kinőtte a kis vonat teljesítőképességét) pálinka- és vasúttörténeti múzeumként működik, amely a komplexumtól ötpercnyire található.