Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » Michelin-kalauz 2012, továbbra is Tokió a legjobb éttermek fővárosa

Michelin-kalauz 2012, továbbra is Tokió a legjobb éttermek fővárosa

2011-11-30 Forrás:

 
A kedden megjelent Michelin-kalauz 2012-ben olvasható, hogy Tokió megőrizte a legjobb éttermek fővárosa státuszát: a japán fővárosra és térségére vonatkozó. A városban 16 háromcsillagos étterem található, ezzel megelőzve Párizst, ahol tíz étterem rendelkezik a legmagasabb besorolással.

A legtöbb háromcsillagos étterem Japánban található meg, összesen 32, míg a gasztronómia hazájának számító Franciaországban mindössze 25.

Tokióban 160 ezer étterem működik, míg Párizsban 15 ezer, Franciaországban pedig összesen 200 ezer. A neves kalauz felügyelői összesen 356 létesítményt tüntettek ki: ebből 17 étterem három csillagot kapott (16 Tokióban és egy Fudzsiszavában), 57 vendéglő két csillagot (ebből 52 Tokióban, köztük elsőként egy koreai is), 219 pedig egy csillagot (ebből 179 Tokióban).

A díjazott éttermek nagy része (kb. 70 százaléka) hagyományos és modern japán ételeket kínál. A két új háromcsillagos étterem közül a Sushi Yoshitake elsőként került be a Michelin-kalauzba mindjárt három csillaggal, míg a Ryugin kétcsillagosból lett háromcsillagos.

Mindössze két háromcsillagos étterem maradt, amely francia konyhát kínál a japán fővárosban: a Quintessence és a Joel Robuchon. Az "évszázad szakácsának" nevezett Robuchonnak van továbbra is a legtöbb csillaga Tokióban: háromcsillagos éttermén kívül a La Table és a L"Atelier két-két csillaggal rendelkezik, ezen kívül Alain Ducasse Beige nevű étterme egy második csillagot kapott.