Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » Michelin-kalauz 2012, továbbra is Tokió a legjobb éttermek fővárosa

Michelin-kalauz 2012, továbbra is Tokió a legjobb éttermek fővárosa

2011-11-30 Forrás:

 
A kedden megjelent Michelin-kalauz 2012-ben olvasható, hogy Tokió megőrizte a legjobb éttermek fővárosa státuszát: a japán fővárosra és térségére vonatkozó. A városban 16 háromcsillagos étterem található, ezzel megelőzve Párizst, ahol tíz étterem rendelkezik a legmagasabb besorolással.

A legtöbb háromcsillagos étterem Japánban található meg, összesen 32, míg a gasztronómia hazájának számító Franciaországban mindössze 25.

Tokióban 160 ezer étterem működik, míg Párizsban 15 ezer, Franciaországban pedig összesen 200 ezer. A neves kalauz felügyelői összesen 356 létesítményt tüntettek ki: ebből 17 étterem három csillagot kapott (16 Tokióban és egy Fudzsiszavában), 57 vendéglő két csillagot (ebből 52 Tokióban, köztük elsőként egy koreai is), 219 pedig egy csillagot (ebből 179 Tokióban).

A díjazott éttermek nagy része (kb. 70 százaléka) hagyományos és modern japán ételeket kínál. A két új háromcsillagos étterem közül a Sushi Yoshitake elsőként került be a Michelin-kalauzba mindjárt három csillaggal, míg a Ryugin kétcsillagosból lett háromcsillagos.

Mindössze két háromcsillagos étterem maradt, amely francia konyhát kínál a japán fővárosban: a Quintessence és a Joel Robuchon. Az "évszázad szakácsának" nevezett Robuchonnak van továbbra is a legtöbb csillaga Tokióban: háromcsillagos éttermén kívül a La Table és a L"Atelier két-két csillaggal rendelkezik, ezen kívül Alain Ducasse Beige nevű étterme egy második csillagot kapott.