Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Michelin-kalauz 2012, továbbra is Tokió a legjobb éttermek fővárosa

Michelin-kalauz 2012, továbbra is Tokió a legjobb éttermek fővárosa

2011-11-30 Forrás:

 
A kedden megjelent Michelin-kalauz 2012-ben olvasható, hogy Tokió megőrizte a legjobb éttermek fővárosa státuszát: a japán fővárosra és térségére vonatkozó. A városban 16 háromcsillagos étterem található, ezzel megelőzve Párizst, ahol tíz étterem rendelkezik a legmagasabb besorolással.

A legtöbb háromcsillagos étterem Japánban található meg, összesen 32, míg a gasztronómia hazájának számító Franciaországban mindössze 25.

Tokióban 160 ezer étterem működik, míg Párizsban 15 ezer, Franciaországban pedig összesen 200 ezer. A neves kalauz felügyelői összesen 356 létesítményt tüntettek ki: ebből 17 étterem három csillagot kapott (16 Tokióban és egy Fudzsiszavában), 57 vendéglő két csillagot (ebből 52 Tokióban, köztük elsőként egy koreai is), 219 pedig egy csillagot (ebből 179 Tokióban).

A díjazott éttermek nagy része (kb. 70 százaléka) hagyományos és modern japán ételeket kínál. A két új háromcsillagos étterem közül a Sushi Yoshitake elsőként került be a Michelin-kalauzba mindjárt három csillaggal, míg a Ryugin kétcsillagosból lett háromcsillagos.

Mindössze két háromcsillagos étterem maradt, amely francia konyhát kínál a japán fővárosban: a Quintessence és a Joel Robuchon. Az "évszázad szakácsának" nevezett Robuchonnak van továbbra is a legtöbb csillaga Tokióban: háromcsillagos éttermén kívül a La Table és a L"Atelier két-két csillaggal rendelkezik, ezen kívül Alain Ducasse Beige nevű étterme egy második csillagot kapott.