Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » Megnyílt a Szamos Gourmet Ház

Megnyílt a Szamos Gourmet Ház

2011-11-30 Forrás:

 
2011. november 29-én nyitotta meg kapuit a Vörösmarty téri Szamos Gourmet Ház, amely cukrászda, kávézó és csokoládé manufaktúra egyben. Az oda látogatók megtekinthetik a kézműves bonbonkészítés folyamatát és azt is megtudhatják, hogyan kerül a levegő a csokimikulásba, valamint, hogy kicsoda Artúr.

A megnyitón a család négy generációja volt jelen – mondta el Kelényi Gyula, a Szamos cégbirodalom vezetője, és egyik tulajdonosa. Az alapító Szamos Mátyás 90 éves felesége és dédunokái egyaránt jelen voltak ezen a fontos napon. 

Az új Gourmet Ház több, mint egy hagyományos cukrászda, hiszen itt ugyanúgy megtalálja a helyét a kisgyerekes pár, mint a laptopos üzletember. Az állandó reggeli étlapon mindenki talál kedvére valót, az egyszerű kávé-sütemény párostól a tartalmas angol reggeliig. Délben az ebédmenüt és bisztrójellegű a’la carte fogásokat kínálják, a konyha főnöke Sándor Csaba chef, míg a jó kávéról Kovács Judit barista gondoskodik. 

A cukrászda a klasszikus választék mellett kínál franciás és az osztrák-magyar monarchiára jellemző édességeket, tányérdesszerteket egyaránt. A kézműves bonbonmanufaktúrát a megnyitón Máthé Barnabás Csokoládémester mutatta be, aki többek között rózsás, málnakrémes és teás bonbonokkal kápráztatta el vendégeit. A teljes bonbonkínálat legalább 40 féle ízből áll, ami ajándéknak is kiválóan alkalmas. 

Az étlapon olyan egyszerű fogások (a saláták és bagettek, gulyás) mellett egy különlegességet is találni, a chilis, csokis bélszínt. Szezonalitásából adódóan korlátozott mennyiségben készül és csak dél és három óra között kínálják. 

Az üzlet egyik különleges eleme, az egyedi látványt nyújtó, óriási csokoládéfa, melyen az ezüst ágak végén aranyló kakaótermések sötétedés után kivilágítva csalogatják a látogatókat. A Ház egyik népszerű figurája Artúr, aki egy bolygatógép. Szezonláis munkásságának köszönhetően üreges csokoládéfigurákat, mikulást, bárányt, nyuszit vagy tojást gyárt. Az üzlet másik kedvence az életnagyságú marcipánlány, aki egy , a XVIII. században alkotó, francia festő –Jean-Étennie Liotard-  „A csokoládés lány” című, ismert festményén szereplő nőalak mása. A szobor 70 kiló marcipánból, körülbelül 800 óra munkával készült, akit egy vitrinben lehet megcsodálni.  

Januártól csokikurzusok is indulnak majd, ahol a bonbonkészítés mellett megismerhetik az autentikus régi és a legmodernebb mai eszközök használatát, a technológiát és a mesterfogásokat. A tanfolyamok között lesznek villámgyors és alaposabb képzések, magyar és angol nyelven is.