Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » A világ legszebb kávéháza

A világ legszebb kávéháza

2011-11-30 Forrás:

 
A világ egyik leglátogatottabb internetes turista kalauza, az Ucityguides.com választotta meg a kávéházat a világ legszebbjének (megelőzve velencei, bécsi és párizsi kávéházakat), így már nem csak a külföldről idelátogatók, hanem mi, Budapestiek is tudjuk, hogy tényleg miénk a „Világ legszebb kávéháza”.

A New York Kávéházat a századelőn a világ legszebb kávéházaként emlegették, csillogó portálja, hatalmas terei, márványoszlopai, ragyogó aranyozása és velencei csillárjai,  díszes freskói miatt. Hajdanán pezsgő irodalmi és művész élet folyt a falai között, ezért nem meglepő, hogy sok írónk és költőnk is megemlékezett műveiben róla. Itt volt a Nyugat és több más irodalmi folyóirat szerkesztősége is. A két világháború között az írók, költők mellett színészek és arisztokraták, valamint a gazdag nagypolgári rétegek is a törzsvendégekhez tartoztak. Sajnos a II. világháború után megváltoztak a körülmények, bezárták a kávéházat. 2006-ban azonban a Boscolo csoport luxusszállodát nyitott az épületben és a „Newyork”-ot felújította. Napjainkban így ismét kiérdemelte a „Világ legszebb kávéháza” kitüntető címet, amire méltán büszkék vagyunk!