Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » A világ legszebb kávéháza

A világ legszebb kávéháza

2011-11-30 Forrás:

 
A világ egyik leglátogatottabb internetes turista kalauza, az Ucityguides.com választotta meg a kávéházat a világ legszebbjének (megelőzve velencei, bécsi és párizsi kávéházakat), így már nem csak a külföldről idelátogatók, hanem mi, Budapestiek is tudjuk, hogy tényleg miénk a „Világ legszebb kávéháza”.

A New York Kávéházat a századelőn a világ legszebb kávéházaként emlegették, csillogó portálja, hatalmas terei, márványoszlopai, ragyogó aranyozása és velencei csillárjai,  díszes freskói miatt. Hajdanán pezsgő irodalmi és művész élet folyt a falai között, ezért nem meglepő, hogy sok írónk és költőnk is megemlékezett műveiben róla. Itt volt a Nyugat és több más irodalmi folyóirat szerkesztősége is. A két világháború között az írók, költők mellett színészek és arisztokraták, valamint a gazdag nagypolgári rétegek is a törzsvendégekhez tartoztak. Sajnos a II. világháború után megváltoztak a körülmények, bezárták a kávéházat. 2006-ban azonban a Boscolo csoport luxusszállodát nyitott az épületben és a „Newyork”-ot felújította. Napjainkban így ismét kiérdemelte a „Világ legszebb kávéháza” kitüntető címet, amire méltán büszkék vagyunk!