Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » A világ legszebb kávéháza

A világ legszebb kávéháza

2011-11-30 Forrás:

 
A világ egyik leglátogatottabb internetes turista kalauza, az Ucityguides.com választotta meg a kávéházat a világ legszebbjének (megelőzve velencei, bécsi és párizsi kávéházakat), így már nem csak a külföldről idelátogatók, hanem mi, Budapestiek is tudjuk, hogy tényleg miénk a „Világ legszebb kávéháza”.

A New York Kávéházat a századelőn a világ legszebb kávéházaként emlegették, csillogó portálja, hatalmas terei, márványoszlopai, ragyogó aranyozása és velencei csillárjai,  díszes freskói miatt. Hajdanán pezsgő irodalmi és művész élet folyt a falai között, ezért nem meglepő, hogy sok írónk és költőnk is megemlékezett műveiben róla. Itt volt a Nyugat és több más irodalmi folyóirat szerkesztősége is. A két világháború között az írók, költők mellett színészek és arisztokraták, valamint a gazdag nagypolgári rétegek is a törzsvendégekhez tartoztak. Sajnos a II. világháború után megváltoztak a körülmények, bezárták a kávéházat. 2006-ban azonban a Boscolo csoport luxusszállodát nyitott az épületben és a „Newyork”-ot felújította. Napjainkban így ismét kiérdemelte a „Világ legszebb kávéháza” kitüntető címet, amire méltán büszkék vagyunk!