Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » 100 éves a Novotel Budapest Centrum

100 éves a Novotel Budapest Centrum

2011-11-15 Forrás: www.turizmus.comA korábban Hotel Palace névvel rendelkező szálloda a napokban ünnepli 100 éves szülinapját, ami közel egy évtizede, hogy kibővült és megszépült. Laurent Lassier, a szálloda igazgatója jó hangulatú partnerpartin emlékezett vissza a múltra és tekintett a jövőbe, hangsúlyozva, hogy a műemlék épület, szecessziós Zsolnay kerámiáival az egyik legkülönlegesebb hotel egész Európában és ezt értékelik is a vendégek is.

Központi elhelyezkedését és tömegközlekedéssel való könnyű megközelíthetőségét az üzletemberek és a turisták is előnynek tartják. A Keleti pályaudvar múlt század eleji felépítésével a belvárost és a pályaudvart összekötő Rákóczi út üzleti, kulturális, idegenforgalmi útvonallá vált. 

A II. világháború után sok más elegáns budapesti palotához hasonlóan államosították a szállodát, és pártházként működtették, majd később ismét szállodaként üzemeltették. Az 1990-es évek közepén bezárták, ráadásul a teljes lebontás is szóba került. Végül 1999-ben az akkori Országos Műemlékvédelmi Hivatal műemlékké nyilvánította, így az épület megmenekült a lebontástól. A megmenekítés Mr. és Mrs. Rosenberg nevéhez köthető, akik eredeti pompájában helyreállíttatták azt. A restaurálás után a szálloda 2002. augusztus elsején nyitott meg újra.

A partnerparti gasztronómiai kínálata is az elmúlt 100 évet idézte: különösen nagy sikert aratott a rántott békacomb és a madártej, no meg számos elfeledett sütemény, a régi slágerek és a nosztalgikus bűvésztrükkök.