Rendezvényhelyszínek

Híreink

02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

24

Nyári kávészünet akció az ARCadia Hotel Budapestben!

 A 2017.07.10 és 2017.08.20. közötti teremfoglalásokhoz bővített kávészünet ( kávé-tea, szénsavas és rostos üdítők, ásványvíz + sós és édes aprósütemények, gyümölcs ) áll rendelkezésre alapáron.

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » 100 éves a Novotel Budapest Centrum

100 éves a Novotel Budapest Centrum

2011-11-15 Forrás: www.turizmus.comA korábban Hotel Palace névvel rendelkező szálloda a napokban ünnepli 100 éves szülinapját, ami közel egy évtizede, hogy kibővült és megszépült. Laurent Lassier, a szálloda igazgatója jó hangulatú partnerpartin emlékezett vissza a múltra és tekintett a jövőbe, hangsúlyozva, hogy a műemlék épület, szecessziós Zsolnay kerámiáival az egyik legkülönlegesebb hotel egész Európában és ezt értékelik is a vendégek is.

Központi elhelyezkedését és tömegközlekedéssel való könnyű megközelíthetőségét az üzletemberek és a turisták is előnynek tartják. A Keleti pályaudvar múlt század eleji felépítésével a belvárost és a pályaudvart összekötő Rákóczi út üzleti, kulturális, idegenforgalmi útvonallá vált. 

A II. világháború után sok más elegáns budapesti palotához hasonlóan államosították a szállodát, és pártházként működtették, majd később ismét szállodaként üzemeltették. Az 1990-es évek közepén bezárták, ráadásul a teljes lebontás is szóba került. Végül 1999-ben az akkori Országos Műemlékvédelmi Hivatal műemlékké nyilvánította, így az épület megmenekült a lebontástól. A megmenekítés Mr. és Mrs. Rosenberg nevéhez köthető, akik eredeti pompájában helyreállíttatták azt. A restaurálás után a szálloda 2002. augusztus elsején nyitott meg újra.

A partnerparti gasztronómiai kínálata is az elmúlt 100 évet idézte: különösen nagy sikert aratott a rántott békacomb és a madártej, no meg számos elfeledett sütemény, a régi slágerek és a nosztalgikus bűvésztrükkök.