Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Megnyílt a Jásdi Borterasz

Megnyílt a Jásdi Borterasz

2011-11-14 Forrás: www.turizmus.com


November 4-én élénk szakmai érdeklődés kísérte a Jásdi Borterasz megnyitóját és mint kiderült, megérte a várakozást. 

A csopaki pincészet híresen szép klasszicista épületeit érvényesülni engedő és a Csopak és Paloznak közötti szőlőtermő, Balatonra néző völgybe belesimuló épület helyi vörös permi homokkőből épült tömbje elegáns, a szőlőhegyi útról nyíló meredek lépcsősor mintha mély pincébe vezetne.
Otthonos, polgári hangulatú tere eklektikus berendezéssel fogadja látogatóit, és hangulata olyan, mintha 100 éve itt állna. 

A 45 - 50 fő befogadására alkalmas kóstoló helyiségéből közvetlen megcsodálható a szőlőtermő völgy, amely a paloznaki katolikus templomtól egészen a csopaki református templomig húzódik. 
A helységhez jól felszerelt, modern konyha is tartozik. 

A névadók új stílust szeretnének megteremteni, amit a következők is magyaráznak: a borsorokhoz a hét minden napján friss, a borokhoz illő, helyi ízeket, hideg ételeket adnak friss kenyérrel, árpás sonkát, juhtúrót, Dobossy féle kecskesajtot kínálnak. 
Péntek, szombat és vasárnapi napokon szezonális és mindig friss alapanyagokból borebédek és borvacsorák készülnek, előre meghirdetett ételsorokkal, amelyekre előzetesen kell jelentkezni.

A felkínált borok természetesen a ház borai: a Lőczedombi, a Siralomvágó, a Nagykúti és persze a fehér és a vörös Ranolder. 

A terasz 2012 januárjától állandóan nyitva tart majd és programjai között szerepelnek vendégséfek meghívása, a komoly, könnyebb és népzenei koncertek, irodalmi estek megtartása.

A beruházás egy turisztikai vonzerőfejlesztést célzó pályázat keretében jött létre, a füredi Figuláékkal és a Horváth ház pincéjét felújító Bende Richárddal. A három együttműködő család arra vállalkozott, hogy a bor körül egész esztendőn át színvonalas programot és látnivalókat biztosít Balatonfüred, Csopak és a környező települések látogatóinak. A színvonalas szállás, vitorlázás, golf, kerékpározás, lovaglás, gasztronómia, Tihany és Herend látványosságai, Veszprém és a Tagore sétány mind-mind kellemes kikapcsolódással szolgálnak odalátogatóiknak.