Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » Megnyílt a Jásdi Borterasz

Megnyílt a Jásdi Borterasz

2011-11-14 Forrás: www.turizmus.com


November 4-én élénk szakmai érdeklődés kísérte a Jásdi Borterasz megnyitóját és mint kiderült, megérte a várakozást. 

A csopaki pincészet híresen szép klasszicista épületeit érvényesülni engedő és a Csopak és Paloznak közötti szőlőtermő, Balatonra néző völgybe belesimuló épület helyi vörös permi homokkőből épült tömbje elegáns, a szőlőhegyi útról nyíló meredek lépcsősor mintha mély pincébe vezetne.
Otthonos, polgári hangulatú tere eklektikus berendezéssel fogadja látogatóit, és hangulata olyan, mintha 100 éve itt állna. 

A 45 - 50 fő befogadására alkalmas kóstoló helyiségéből közvetlen megcsodálható a szőlőtermő völgy, amely a paloznaki katolikus templomtól egészen a csopaki református templomig húzódik. 
A helységhez jól felszerelt, modern konyha is tartozik. 

A névadók új stílust szeretnének megteremteni, amit a következők is magyaráznak: a borsorokhoz a hét minden napján friss, a borokhoz illő, helyi ízeket, hideg ételeket adnak friss kenyérrel, árpás sonkát, juhtúrót, Dobossy féle kecskesajtot kínálnak. 
Péntek, szombat és vasárnapi napokon szezonális és mindig friss alapanyagokból borebédek és borvacsorák készülnek, előre meghirdetett ételsorokkal, amelyekre előzetesen kell jelentkezni.

A felkínált borok természetesen a ház borai: a Lőczedombi, a Siralomvágó, a Nagykúti és persze a fehér és a vörös Ranolder. 

A terasz 2012 januárjától állandóan nyitva tart majd és programjai között szerepelnek vendégséfek meghívása, a komoly, könnyebb és népzenei koncertek, irodalmi estek megtartása.

A beruházás egy turisztikai vonzerőfejlesztést célzó pályázat keretében jött létre, a füredi Figuláékkal és a Horváth ház pincéjét felújító Bende Richárddal. A három együttműködő család arra vállalkozott, hogy a bor körül egész esztendőn át színvonalas programot és látnivalókat biztosít Balatonfüred, Csopak és a környező települések látogatóinak. A színvonalas szállás, vitorlázás, golf, kerékpározás, lovaglás, gasztronómia, Tihany és Herend látványosságai, Veszprém és a Tagore sétány mind-mind kellemes kikapcsolódással szolgálnak odalátogatóiknak.