Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Kezdődik a Budapesti Pálinkafesztivál

Kezdődik a Budapesti Pálinkafesztivál

2011-05-05 Forrás: www.turizmus.huMájus 5-én délben nyitja meg kapuit a VI. Budavári Pálinkafesztivál a Magyar Nemzeti Galéria Hunyadi udvarában. A fesztivál négy napon át, május 5-8. között tart nyitva, az első két nap 12-24 óráig, míg szombaton és vasárnap éjjel 02 óráig várják a látogatókat.

A Pálinkafesztiválon most tavasszal - új hagyományt teremtve -, a szilva és az abból készült hungarikum, a szilva-pálinka játssza a főszerepet. A látogatók az elmúlt évekhez hasonlóan ismét több száz párlat közül válogathatnak, de újdonságként megkóstolhatják az Év Szilvapálinkáját is, amelyet közösen készítenek Magyarország pálinkafőzői. Emellett ez az ország első készpénzmentes fesztiválja, amelyen feltöltő kártyával lehet majd fizetni.

Az őszi Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválhoz hasonlóan a tavaszi Budapesti Pálinkafesztivál is megújul és a magyar gyümölcsök, valamint a belőlük készült ételek és pálinkák kerülnek reflektorfénybe. A sort az egyik legízletesebb és legfontosabb pálinka-alapanyag, a szilva nyitja meg.

A rendezvényen több mint huszonöt kiállító, pálinkafőzde és kereskedő kínálja finomságát. A gasztronómiai élményeket a házi sajtok, finom borok és pezsgők, és az elmaradhatatlan kolbászház teszi teljessé. A megszokott és új ízeken túl a fesztiválon kiemelt helyet kapnak majd a szilva éve keretében készült ételspecialitások is.

Az Év Szilvapálinkája a rendezvény történetében újdonságnak számít. Ezt a különleges párlatot az ország pálinkafőzői készítik a prémium szilvapálinkáiknak házasításával, amelyet aztán a fesztiválon kóstolhatnak meg először a látogatók. A limitált mennyiségben készült párlat különleges, exkluzív csomagolásban várja a szilvapárlat kedvelőit. 

A tavaszi megújulás jegyében a szervezők a bejutást, és a fizetés módját is leegyszerűsítették: a kuponos rendszert felváltja egy új generációs PayPass elektronikus fizetési mód. Minden látogató a belépőjegye mellé egy ajándék feltölthető kártyát kap, amellyel gyorsan és könnyen vásárolhat a fesztivál területén, sőt a rendezvényt követően a kártya további használatára is lehetősége nyílik.

A belépőjegy 1900 forintba kerül, amely egy kóstolópoharat és 500 forinttal feltöltött paypass kártyát is tartalmaz.  18 év alatti látogatókat nem szolgálnak ki. 

A VI. Budapesti Pálinkafesztivál a Magyar Pálinka Marketing Nonprofit Kft. szervezésében jött létre. Információ: www.budapestipalinkafesztival.hu