Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » Az idő birodalma – Meghökkentő történetek és jelenségek

Az idő birodalma – Meghökkentő történetek és jelenségek

2014-04-04 Forrás: http://www.mezogazdasagimuzeum.hu/A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban nyíló, új kiállítás az idő titokzatos természetét, világot mozgató törvényszerűségeit, meghökkentő jelenségeit és rejtett összefüggéseit tárja a látogatók elé. A kiállítás és játék során kiderül, hogyan érzékeljük az időt, lehetséges-e az időutazás, hogy képesek vagyunk-e megállítani az idő múlását, vagy megfordítani azt.

          


„Most!" - mire kimondtuk a szót, a jelen máris múltba fordult. Az idő egyik alapvető fogalmunk, jelentését leírni, meghatározni mégsem egyszerű, bár hatását mindennap tapasztaljuk: emlékezünk a múltra, tervezzük a jövőt, a szervezetünkben ketyegő óra szerint ébredünk, álmosodunk el, vagy tör ránk az éhség.
 

Megtudhatjuk továbbá, milyen ritmus szerint „működnek" az élőlények, és miként befolyásolják a körülmények az időérzékünket, ahogy arra is választ kapunk, mi az összefüggés az ágyúdörgés és az idő múlása között, miért jár az óramutató az általunk megszokott irányba, vagy mi minden szolgálhat az idő mérésére - az égitestek mozgása vagy a virágóra.

A 700 m2-en elterülő, látványos kiállítás rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a látogatókat. Belépéskor a vendégek játéklapot kapnak, melyen fejtörőket oldhatnak meg.
 

Nyitva tartás:

hétfő zárva (április 21-én, húsvéthétfőn - nyitva)

kedd-vasárnap 10-17 óráig 
 

Belépőjegy árak:

  • felnőtt 1550 Ft,
  • gyermek (3-14 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól) 1350 Ft
  • csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) 890 Ft
  • családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 5350 Ft


Csoportok bejelentkezése és információ: 06 1 422 0765 vagy 06 1 363 2711

A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása is megtekinthető.