Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » Az idő birodalma – Meghökkentő történetek és jelenségek

Az idő birodalma – Meghökkentő történetek és jelenségek

2014-04-04 Forrás: http://www.mezogazdasagimuzeum.hu/A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban nyíló, új kiállítás az idő titokzatos természetét, világot mozgató törvényszerűségeit, meghökkentő jelenségeit és rejtett összefüggéseit tárja a látogatók elé. A kiállítás és játék során kiderül, hogyan érzékeljük az időt, lehetséges-e az időutazás, hogy képesek vagyunk-e megállítani az idő múlását, vagy megfordítani azt.

          


„Most!" - mire kimondtuk a szót, a jelen máris múltba fordult. Az idő egyik alapvető fogalmunk, jelentését leírni, meghatározni mégsem egyszerű, bár hatását mindennap tapasztaljuk: emlékezünk a múltra, tervezzük a jövőt, a szervezetünkben ketyegő óra szerint ébredünk, álmosodunk el, vagy tör ránk az éhség.
 

Megtudhatjuk továbbá, milyen ritmus szerint „működnek" az élőlények, és miként befolyásolják a körülmények az időérzékünket, ahogy arra is választ kapunk, mi az összefüggés az ágyúdörgés és az idő múlása között, miért jár az óramutató az általunk megszokott irányba, vagy mi minden szolgálhat az idő mérésére - az égitestek mozgása vagy a virágóra.

A 700 m2-en elterülő, látványos kiállítás rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a látogatókat. Belépéskor a vendégek játéklapot kapnak, melyen fejtörőket oldhatnak meg.
 

Nyitva tartás:

hétfő zárva (április 21-én, húsvéthétfőn - nyitva)

kedd-vasárnap 10-17 óráig 
 

Belépőjegy árak:

  • felnőtt 1550 Ft,
  • gyermek (3-14 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól) 1350 Ft
  • csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) 890 Ft
  • családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 5350 Ft


Csoportok bejelentkezése és információ: 06 1 422 0765 vagy 06 1 363 2711

A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása is megtekinthető.