Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Állatkertek Éjszakája 2014

Állatkertek Éjszakája 2014

2014-08-29 Forrás: http://www.port.hu/allatkertek_ejszakaja/pls/w/festival.festival_page?i_festival_id=15362

 
 A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Állatkertek Éjszakáját idén is augusztus utolsó péntekén rendezik meg, amely ebben az évben augusztus 29-ére esik. Ezen a napon az ország 11 településén, 14 programhelyszínen várják érdekes programokkal az állatkertek és a természet világa iránt érdeklődőket. A legtöbb helyen a programok kora estétől éjféltájig tartanak.

      

Az ország 11 településén összesen 14 programhelyszínen várják az érdeklődőket a III. Állatkertek Éjszakáján, amely augusztus 29-én, a hónap utolsó péntekén kerül megrendezésre. Ezen az estén Budakeszin a Budakeszi Vadaspark, Budapesten a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Füvészkert (az ELTE Botanikus Kertje) és a Tropicarium, Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, Győrött a Xantus János Állatkert, Jászberényben a Jászberényi Állat- és Növénykert, Kecskeméten a Kecskeméti Vadaskert, Miskolcon a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, Pécsett a Pécsi Állatkert belvárosi Akvárium-Terráriuma a Zsolnay Kulturális Negyed Planetáriumával közösen, Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum, Szegeden a Szegedi Vadaspark, Veszprémben pedig a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark kínál különleges programokat a nagyközönségnek.


A programok a legtöbb helyen a kora esti óráktól éjfélig tartanak, de lesz ahol már pénteken nap közben elkezdődnek, másutt pedig a hétvégén folytatódnak. A belépti díjak helyszínenként eltérőek, de azokon a településeken, ahol több bemutatóhely is működik egymás közelében, kombinált jegyek is válthatóak. Pécsett a jegyek eleve kombináltak, azaz érvényesek az Akvárium-Terráriumba és a Zsolnay Kulturális Negyedben megtartandó programokra is. A főváros vonzáskörzetében a Budakeszi Vadasparkba, a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, a Füvészkertbe és a Tropicariumba külön is lehet jegyet váltani, de váltható olyan kombinált jegy is, amely mind a négy helyszínre érvényes. A kombinált jegy ára felnőttek esetében 3500 Ft, gyermekeknek 2400 Ft. Aki az este folyamán nem tudja az összes helyszínt felkeresni, egyes helyszíneken másnap, illetve harmadnap is felhasználhatja, mert azok a Tropicariumba, a Füvészkertbe és a Budakeszi Vadasparkba szombaton és vasárnap is érvényesek.


A résztvevő intézmények a következők:

Budakeszin: - a Budakeszi Vadaspark;

Budapesten: - az ELTE Botanikus Kertje (Füvészkert), a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Tropicarium (Campona);

Debrecenben: - a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje;

Győrött: - a Xantus János Állatkert;

Jászberényben: - a Jászberényi Állat- és Növénykert;

Kecskeméten: - a Kecskeméti Vadaskert;

Miskolcon: - a Miskolci Állatkert és Kultúrpark;

Pécsett: - a belvárosi Akvárium-Terrárium (a Planetáriummal közösen);

Poroszlón: - a Tisza-tavi Ökocentrum;

Szegeden: - a Szegedi Vadaspark;

Veszprémben: - a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark.

A legtöbb helyen az Állatkertek Éjszakája programjai este 7-től éjfélig tartanak, a belépés éjjel 11 óráig történik. A résztvevő intézményekbe erre az alkalomra külön belépti jegyet lehet majd váltani, a főváros térségében működő bemutatóhelyek pedig mind a négy helyszínre érvényes kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

A részletes programokat az egyes állatkertek saját honlapjukon teszik közzé.