Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » A Magyar Jazz Ünnepe

A Magyar Jazz Ünnepe

2014-04-04 Forrás: http://budapest.utisugo.hu/


 

A fellépőket az előző évek hagyományához híven a legjobbak legjobbjai közül válogatja a Magyar Jazz Szövetség, gondosan ügyelve arra, hogy ne csak a bennfentes törzsközönség kapjon kedvet a háromnapos eseményhez. Sőt! 


           

A fesztivál kifejezett célkitűzése, hogy lehető legszélesebb keresztmetszetében mutassa be a műfaj jelenét, így a fellépő formációk között a sztárok mellett helyet kapnak a fiatalabb, modern irányzatokból inspirációt merítő zenekarok is.

Április 4-én pénteken a „hivatásosoké” a színpad, ahol a sort az idén Szabó Gábor díjjal elismert virtuóz „szaxofon-professzor”, Borbély Mihály formációja indítja.

Az est második fellépői az alig másfél éve életre hívott triumvirátus, mely a szaxofonos és egyben zenekarvezető nevét viseli. A különleges hangzású Bacsó Kristóf Triád másik két tagja számtalan formáció oszlopos tagja, hiszen zongorán a nemzetközileg is ismert Oláh Tzumo Árpád, míg dobokon a mostanra szinte megszámlálhatatlan zenei társulás biztos alapját adó Juhász Márton játszik.

Az est harmadik szupercsapata külön erre az alkalomra szerveződik. A szofisztikált szerzemények két nagymestere, az avantgarde körökben is nagyra tartott, mindig kísérletező Grencsó István, és a jazz-tudós, kiváló zongorista, ám mindenekelőtt remek zeneszerző, Márkus Tibor külön erre az alkalomra komponált művekkel is készül
 

Április 5-én újra a világzenével átitatott muzsikáé lesz a főszerep, hiszen este hét órai kezdettel a Horváth Kornél és Lantos Zoltán – ez alkalommal duó formációja – indítja a Magyar Jazz Ünnepének harmadik, és egyben zárónapját.

Az események, és főként a ritmusok ettől a ponttól új lendületet kapnak, hiszen a stafétát a három zseni alkotta 1705 veszi át. Kaltenecker Zsolt, Dés András és Piri Béla neve egyenként is garanciaként szolgál a felejthetetlen zenei élményre, ám hármójuk közös produkciója valódi, világszínvonalú produkciót ígér.
 

A fesztivál záró programja igyekszik mindenki fülébenn elültetni néhány könnyed, mégis tartalmas zenei motívumot. A Lamm Dávid vezette Delalamm a hiphop, az rnb és a lüktető groove-ok eszköztárát hívja segítségül ehhez, így biztosak lehetünk benne, hogy az ünnepi hangulat a feszélyező emelkedettség helyett sokkal inkább örömzenébe torkolló fesztivál-hangualtban teljesedik ki. Ezt szavatolja a koncerteket követő hajnalig tartó Jam Session is.


Helyszín:
Budapest, Jazz Club

Jegyárak:
1.800 / 1.200 Ft (diák, nyugdíjas)

2 napos bérlet: 3.000 / 2.000 Ft (diák, nyugdíjas)