Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Vonyarcvashegyi programok hétvégén

Vonyarcvashegyi programok hétvégén

2014-11-21 Forrás: www.utisugo.hu

 


Vonyarcvashegyi Disznóvágás és Kolbásztöltő verseny - 2014.11.22.

 

A hagyományok ápolásával, és természetesen finom falatokkal elevenítik fel a régi falusi disznóvágásokat. A nap házi pálinkával kezdődik, majd a disznó tisztítása, pörzsölése és feldolgozása kerül sorra, melyen tetszés szerint bárki részt vehet.

Reggelire hagymán pirított friss vért, resztelt májat, savanyúsággal és kenyérrel tálalnak fel.

A vendégek déltől a májas-véres hurka, házi kolbász és házi tepertő készítésének rejtelmeit leshetik el, közben harmonikaszó gondoskodik a megfelelő hangulatról. 11 órától kezdődik a kolbásztöltő verseny, melyeket 13 óráig adhatók le, valamint megkezdhetik a sütést a résztvevők. 15 órakor kerül sor az eredményhirdetésre és a díjak kiosztására. Az esemény sztárvendége Benke Laci bácsi, olimpiai bajnok mesterszakács és mestercukrász lesz.
 

 Vonyarcvashegyi Süteménysütő verseny - 2014.11.23.


 

A rendezvény célja a különböző házi sütemények bemutatása, megismertetése, a nagymamák féltve őrzött receptjeinek megmentése.

Disznóvágással kapcsolatos sütemények sült tésztafélék megkóstolása.

A versenyre csak saját készítésű süteményekkel, sült tésztafélékkel lehet nevezni! Készítendő mennyiség 10 db vagy adag.

 

CÍM: Eötvös Károly Általános Iskola aulája és udvara

TELEFON: 30 380-4871, 30 380-6690