Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Vendégváró Fesztivál

Vendégváró Fesztivál

2014-01-16 Forrás: http://www.bethlenszinhaz.hu/2014/01/14/vendegvaro-fesztival-2/ 

 Bethlen Téri Színház a határon túli kulturális szervezetekkel együttműködésben másodszor rendezi meg a Vendégváró Fesztivált. A négynapos rendezvény vendége ez alkalommal a sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínház.

A Vendégváró Fesztivált minden alkalommal egy-egy határon túli előadó-művészeti szervezetnek nyújt bemutatkozási lehetőséget. A minifesztivál koncentrált módon – előadásokkal, fotókiállítással, közönségtalálkozóval – kívánja megismertetni az érdeklődőkkel a meghívott társulatot.
A Bethlen Téri Színház célja a határainkon túli magyar művészek által létrehozott értékek hazai bemutatása és annak terjesztésében, megőrzésben vállalt szerep.

A négynapos rendezvény vendége ez alkalommal a sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínház, mely egy különleges ajándékkal érkezik, legújabb előadása magyarországi premierjét hozza el.

A színház 2005-ben alakult meg Sepsiszentgyörgyön Uray Péter művészeti vezetésével az abban az évben Kolozsváron végzett fiatal színészekből és táncosokból, akik az addig Erdélyben ismeretlen műfaj, a mozgás- és táncszínház meghonosítására és megszerettetésére, formateremtő előadások készítésére vállalkoztak.

Az M Studio, Románia egyetlen hivatásos mozgásszínházaként egy olyan kísérleti munkára szövetkezett, amely a színészi eszköztár lehetséges határait feszegeti, ahol az új formák keresése, a tánc- és mozgásszínházi világ lehetőségeinek további kutatása, illetve a zene, s a vizuális színház ezekkel való találkoztatása révén kísérli meg színházi világának elismertetését.

A fesztivál fővédnöke: Novák Ferenc Kossuth-díjas koreográfus-rendezőProgram:

Január 23. csütörtök
19.30 Esetlenségünk krónikája (magyarországi bemutató)
rendező, koreográfus: Yves Marc

Január 24. péntek
19.30 Kecsevecse
rendező: Veres Nagy Attila

Január 25. szombat
19.30 Kampf
rendező, koreográfus: Fehér Ferenc

Január 26. vasárnap
19.30 A behajtó
rendező: Uray Péter

A fesztiválhoz kapcsolódva január 23-án, 18.00 órakor az M Studio kilenc évadának kiemelkedő előadásaiból készült fotókiállítást Novák Ferenc fővédnök nyitja meg.
A válogatás Henning János, Barabás Zsolt, Musát Arnold és Rancz András fotóművészek alkotásaiból készült.