Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » VII. Budapesti Mangalica fesztivál

VII. Budapesti Mangalica fesztivál

2014-01-30 Forrás: www.utisugo.hu
Február 7-9-ig várnak mindenkit a VII. Budapesti Mangalicafesztiválra, a Szabadság téren. Tenyésztők, kistermelők, kézművesek, élőállat kiállítás, főzőverseny, eszem-iszom, koncertek. A belépés ingyenes.

Időpont: 2014. Február 7-9.
Helyszín: Budapest, V. kerület, Szabadság tér
Belépés ingyenes.


 
 
A Mangalica Fesztivál 2008-óta országos gasztronómiai fesztiválsorozattá nőtt. A rendezvény igazi értéke egyfajta fair trade mozgalom beindítása. Itt nincs hamisítvány! Csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehet jelen a rendezvényen, mely szakmai felügyeletét az egyesület garantálja.
 
Találkozhatunk és beszélgethetünk hazai őstermelőkkel és tenyésztőkkel, közvetlenül vásárolhatunk tőlük finomabbnál finomabb hentesárukat. De lesznek ott kistermelők is: sajtkészítők, házi lekvár és szörpfőzők, méz-, olaj-, és fűszerkereskedők, valamint lehetőséget kapnak a bemutatkozásra magyar kézműves termékek készítői, iparművészek a rendezvényen belüli kézműves utcában.
 
A fesztiválok egyik legnépszerűbb pontja általában az élőállat kiállítás: ideiglenesen felépített karámokba költözik a három,  szőke, vörös, fecskehasú fajtából 3-3 példány és egy anyakoca malacokkal.
 
A helyben sült egész malac mellett a kilátogató vendégek egyéb helyben sült mangalica ételek közül válogathatnak, melyeket a legkiválóbb magyar borok és pálinkák kíséretében akár helyben is elfogyaszthatnak az estig tartó könnyűzenei programok mellett.
 
Napközben autentikus népzenei programok, vásári komédia, gasztro bemutatók (kolbásztöltés, beszélgetés a fajtáról, sajtkészítés, lekvár főzés), kora ora délutántól könnyűzenei koncertek színesítik a fesztivált. Szombaton rendezzük meg a bográcsban készült ételek főzőversenyét, amelyre még jeletkezhetnek csapatok. Részletek a weboldalon.
 
További információ, képek és videók: www.mangalicafesztival.hu