Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » VII. Hercegi Mandulás Napok

VII. Hercegi Mandulás Napok

2014-03-27 Forrás: http://vonyarcvashegy.utisugo.hu/A Hercegi Mandulás Napok elnevezésű programsorozat Vonyarcvashegy azon kultúrtörténeti értékének kíván emléket állítani, hogy a település egykoron a keszthelyi Festetics-család birtoka volt, s a mostani nagyközség nyugati területén helyezkedett el a család mandulás kertje. Ennek emlékét őrzi a Mandulás utca is.


          

Vonyarcvashegyen található az egykori Festetics-pince, a ma Helikon Tavernaként üzemelő vendégfogadó, amelyet ugyancsak helyi kulturális értékként a szervezők szervesen bekapcsoltak a rendezvénybe.
 

Program:

Április 12.

Szombat délután a művelődési házban klasszikus zenés bábos előadás minden korosztálynak
Prokofjev: Péter és a farkas – közreműködik a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar.

Utána mandulássütemény-bemutató előadás a manduláról, településünk mandulás terveiről, majd vidám süteménykóstolás.


Április 13.

Vasárnap délután a mandulafák felszalagozása és szórakoztató programok a Mandulás utcában.A részletes programokról plakátokon és az interneten adnak tájékoztatást a szervezők.

 

Aki csak teheti, tegye magát szabaddá e hétvégére, s töltse kellemesen délutánjait a Mandulás Napokon!