Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » Turizmus mozi a Szigeten

Turizmus mozi a Szigeten

2012-08-07 Forrás: www.turizmus.com


A Sziget Fesztiválra a Magyar Turizmus Zrt. idén is saját „kampányszigettel” készül. A jubileumi rendezvény keretében a társaság augusztus 6-án megnyitja sátrát a nagyszínpaddal szemben lévő óriáskerék mellett. A sátor egyik attrakciója a szerdán nyíló Turizmus Mozi lesz, ahol a fesztiválozók különböző magyar filmremekekkel és turisztikai kisfilmekkel hangolódhatnak a fesztiválra és Magyarország turisztikai kínálatára.

Az MT Zrt. – a Sziget Kft.-vel együttműködésben – számos marketingakcióval népszerűsítette a rendezvényt az elmúlt hónapok során. Külföldön a Magyar Turizmus Zrt. honlapjai, továbbá a szakmai- és sajtóhírlevelek mellett, egyedi akciókat is szerveztek Németországban, Ausztriában, Horvátországban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban. A Sziget Fesztivál és Budapest hírét az a külföldi újságírókból álló csoport is „világgá kürtöli” majd, amely az MT Zrt. szervezésében látogat hazánkba a rendezvény apropójából.

A Magyar Turizmus Zrt. látványos, 200m2-es hightech installációval készül „fellépni” a jubileumi Sziget Fesztiválon. A díszlet egy hangulatos, szabadtéri Turizmus Mozit rejt, melyet augusztus 8-12. között vehet birtokba az (utazó)közönség. A fesztiválozók igényeihez igazodva, az MT Zrt. „buli-központú” nyitva tartással üzemelteti (turisztikai) filmszínházát, amely a délutáni órákban kényelmes ejtőzési lehetőséget biztosít az esti bulira „rápihenő” vendégek számára. A mozi azonban nem zár be a délutáni „matinét” követően, hanem „esti mozimurival” folytatódik a program. Hajnalig tartó, zenés, beszélgetős klubest veszi kezdetét, melynek során koncertfilmekkel és zenés turisztikai szpotokkal pörgetik fel a hangulatot. A sátor vendéglátó-szolgáltatásai, a napszakhoz igazodó italkínálattal, non-stop igénybe vehetők.

A képen: a Nagyszínpaddal szemben, az óriáskerék mellett épül az MT Zrt. sátra.

A Turizmus Mozi filmrepertoárja a magyar filmgyártás kiemelkedő alkotásait öleli fel, de a ma már kultikussá vált, szórakoztató magyar alkotások között turisztikai kincseinkről – hazai tájakról, izgalmas, felfedezésre váró úti célokról – készített összeállítások is a reflektorfénybe kerülnek majd. Annak érdekében, hogy a külföldi fesztiválozók is kedvet kapjanak a (turisztikai) mozizáshoz, a magyar filmeket angol felirattal vetítik. 

A Turizmus Mozira és az adott napi programokra plakátokkal hívják fel a figyelmet, a fesztivál és mozi hangulatot pedig mozijegyekkel, fröccsel és egyéb hazai italokkal fokozzák. A „szigetlakóknak” tehát nem lesz más dolguk, mint hogy kényelmes ülőpárnákon elterülve élvezzék a magyar filmkincseket. 

Akik a filmnézés helyett inkább kicsit aktívabban töltenék el idejüket, azok a játszótéren különböző társasjátékokkal tehetik próbára az ügyességüket, miközben a látogatók folyamatosan információt kaphatnak hazánk turisztikai kínálatáról, valamint magukkal vihetik az általános, Magyarországot bemutató, valamint a turisztikai régiókat ismertető kiadványokat is.

Aki tehát nem akar lemaradni a magyar (film)turisztikai élményekről a Sziget Fesztiválon, az keresse a Magyar Turizmus Zrt. sátrát a nagyszínpaddal szemben lévő óriáskerék mellett!