Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Tour de Velencei-tó

Tour de Velencei-tó

2013-05-10 Forrás: www.port.hu/velencei-to_kor/

 
Ismét lehet tekerni a családdal a Velencei-tó körül - Velence, Drótszamár Kemping, 2013. május 11-12.

Az elmúlt két év nagy sikere után idén is megrendezésre kerül a Tour de Velencei-tó országúti és montis maraton, valamint a családi tókerülés, utóbbi természetesen ismét családbarát módon, túra tempóban. 

A szervezők célja a magyar és külföldi amatőr kerékpárosok részére versenyzési, túrázási lehetőség biztosítása, a kerékpáros sport népszerűsítése. A hazai és nemzetközi sportkapcsolatok elmélyítése, a résztvevők felkészültségének felmérése, kellemes időtöltés biztosítása.

            

A tavalyi PORT Velencei-tó Kör Magyarország legnagyobb családi kerékpártúrája volt, ahol több, mint kétezren indultak el. 

Az idei cél természetesen a tavalyi indulószám megdöntése. Hogy minél több család számára elérhető legyen a közös kerékpározás élménye, a szervezők a 29,3 km-es túrán való részvételt idén is ingyenesen biztosítják. Ez a túra végig a kerékpárúton halad, mindenki számára teljesíthető, könnyű terepen és távon. 

A túra folyamán a mozgást kiegészíthetjük kulináris és kulturális élményekkel is, hiszen nem az a cél, hogy a családok minél gyorsabban teljesítsék a távot, hanem, hogy minél jobban megismerjék a tó körüli meseszép tájat és a tó melletti települések nevezetességeit. Betérhetünk a Pákozd-Sukorói Arborétumba, meglátogathatjuk Gárdonyi Géza vagy Vörösmarty Mihály Emlékházát, a Madárrezervátumban a tó színes madárvilágát csodálhatjuk meg. Szomjunkat és éhségünket pedig a hangulatos vendéglőkben és kávézókban csillapíthatjuk. 

Ezen felül a szervezők egy 129 km-es országúti maratonnal, egy 56.6km-es országúti mini-maratonnal, valamint egy 34,6 km-es és egy 64 km-es távokon megrendezett montis maratonnal készülnek a kerékpáros verseny szerelmeseinek.

A bringázás élményét fokozandó a családi túra és a versenyek résztvevői között naponta 500.000 Ft értékű kerékpáros ajándékok kerülnek kisorsolásra, valamint a rendezvényt kiegészítő programok is kísérik: lesz Shimano kerékpáros KRESZ park gyerekeknek, Capriolo kerékpáros ügyességi pálya, valamint Shimano szerviz. 

A nevezés tartalmaz névre szóló rajtszámot, chip kontrollt, a mezőny végén haladó záróbuszt mindenki biztonsága érdekében, frissítési lehetőséget (ott csak megállással lehet frissíteni) és a tavalyi rizskochhoz hasonlóan étkezést a célban. Ez utóbbi természetesen még meglepetés, de a szervezők ígérik, senki sem fog csalódni!

A Tour de Velencei-tó fővédnöke Hende Csaba honvédelmi miniszter. Az esemény védnökeként pedig L. Simon Lászlót köszönthetjük.

A tavalyi évről az alábbi linkre kattintva találhatunk képes beszámolót:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.271842662911709.58086.106898966072747&type=3

További információ, részletes futam kiírások, előnevezés és szállásfoglalás megtalálható a www.tosport.hu honlapon.