Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » Tök jó Zalakaroson

Tök jó Zalakaroson

2014-10-30 Forrás: http://zalakaros.utisugo.hu/programok/tok-jo-zalakaroson-327203.html


 A szüreti mulatság után Zalakaros ismét várja az őszi szünetben a benépesülő Thermál utcában is a kikapcsolódásra vágyókat.
 

     

A kelta újév ünnepe az utóbbi évtizedben egyre kedveltebb ünnep hazánkban is, amikor a gyerekek töklámpást készítenek, a szülők töklámpást készítenek és a szomszédok is töklámpást készítenek, miközben mindenféle vidám boszorkány színesíti a hangulatot!

Zalakaroson a városi előjárók, a pompás Gránit fürdő és a kiváló szállodák a nyári szezon után várnak mindenkit, aki egy kis könnyed, akár családias kikapcsolódásra vágyik. Az őszi szünet programsorozat keretében, tökfaragás - tökös ételek - tökös legények versenye - mécses gyújtás a templom előtt.

A kelták úgy tartották, hogy az újesztendő előtti napon az élők és a holtak közötti határ elmosódik. Október 31-én a magaslatokon hatalmas tüzeket raktak, termény- és állatáldozatot mutattak be. Ezt a napot Samhain-nak nevezték: ez volt a kelta újév... Az eltávozott lelkek ilyenkor útra kelnek, addig barangolnak, amíg meg nem találják egykori lakhelyüket…

Halloween-hoz szorosan kapcsolódik a töklámpás, mely ennek a napnak a szimbóluma. Hosszú évszázadok óta a kivájt töklámpás, az ún. Jack-lámpa, amely eredetileg kettős célt szolgált: egyrészt távol tartotta a gonosz szellemeket, másrészt pedig így világítottak a halottak szellemeinek, hogy azok hazatalálhassanak. …azért, hogy nehogy ördöge legyen…

PROGRAMOK>>>