Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » Tócsni Fesztivált rendeznek Biriben

Tócsni Fesztivált rendeznek Biriben

2013-08-23 Forrás: www.turizmus.com

  

Két és fél mázsa burgonyából sütnek lapcsánkát a Tócsni Fesztiválon szombaton a Nyíregyházához közeli Biriben, ahol a térség legnagyobb ingyenes könnyűzenei programja is várja az érdeklődőket.

A réges régi hagyományok szerint készítik a tócsnit, vagy ahogy Szabolcsban sokan hívják, a lapcsánkát. Az eredeti módnak megfelelően lereszelik a burgonyát, lisztet kevernek bele, sózzák, borsozzák, valamint tört fokhagymát tesznek hozzá és az így kapott masszát forró olajban "piros ropogósra" sütik. Nem tesznek rá semmilyen feltétet sem, pedig sokan reszelt sajttal, vagy tejföllel "nyakon öntve" szeretik, és van aki apró sülthús-darabokkal pakolja meg a tócsnit - mondta el Miterkóné Kónya Margit, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település általános iskolájának tanítója, a sütést irányító egyik szervező csütörtökön az MTI-nek.Mások tojást és ugyancsak apróra vágott zöldséglevelet is kevernek a masszába, de ez - mint Miterkóné Kónya Margit hangsúlyozta - nem felel meg a hagyományos lapcsánka sütésnek.

Biriben a tócsnit a helyi nyugdíjasklub tagjai sütik majd, s két és fél mázsa burgonyából 2500 adagot készítenek és szolgálnak fel a Tócsni Fesztivál látogatóinak. Egy kiló krumpliból tíz tenyérnyi nagyságú ropogós lapcsánka sül.

Száku István, a fesztivált szervező helyi Közös Kincs Oktatási Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető-igazgatója arról tájékoztatott, hogy a rendezvény könnyűzenei programjában a Ham Ko Ham, Fluor Tomi, Radics Gigi, Oláh Gergő, Majka és a Curtis BLR, Király Viktor és Linda, Vastag Csaba és a Beatrice Együttes lép színpadra. Az utóbbi zárja a koncertsorozatot.

www.tocsnifesztival.hu