Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » Szüreti felvonulás a Borfesztiválon

Szüreti felvonulás a Borfesztiválon

2011-08-26 Forrás: www.turizmus.comA hagyománynak megfelelően idén is lesz Szüreti felvonulás a Budai Várban. A szeptember 10-én – szombaton - 13 órakor a Szentháromság tértől induló menetet Magyarország borvidékeinek közel 400 képviselője, a Borlovag rendek és hagyományőrző néptánc-együttesek vonulnak végig a Várnegyed főútján.

A felvonulást kísérők és az érdeklődők a Kapisztrán téren hallgathatják meg az ünnepi áldomást és a Tokaji bor dicséretét Szarka Tamástól, a Ghymes együttes énekesétől. Ezt követően két különleges élményben is részük lehet: a Tokaj Kereskedőház Zrt. által szervezett közös kóstoláson a Tokaji Furmint szakszerű és részletes bemutatásán túl megismerkedhetnek a borbírálat érdekes és népszerű világával, valamint minden érdeklődő egy-egy, az eseményre készített, alkalmi címkével ellátott mini palackot kap ajándékba a társaság „Pincemester Bora” fantázianevű nedűjével töltve.

Nem vitatható, hogy a bor számos művészt megihletett már és különleges helyet foglal el a magyar irodalomban és kultúrában. Idén a Budai Borfesztivál szervezői és a Tokaj Kereskedőház Zrt. a „Tokaji bor dicsérete” címmel  szövegírói pályázatot hirdet. A győztest nemcsak értékes nyeremények várják, de az ő általa írt szöveg hangzik majd el Szarka Tamás tolmácsolásában a Szüreti felvonuláson!