Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Szüreti felvonulás a Borfesztiválon

Szüreti felvonulás a Borfesztiválon

2011-08-26 Forrás: www.turizmus.comA hagyománynak megfelelően idén is lesz Szüreti felvonulás a Budai Várban. A szeptember 10-én – szombaton - 13 órakor a Szentháromság tértől induló menetet Magyarország borvidékeinek közel 400 képviselője, a Borlovag rendek és hagyományőrző néptánc-együttesek vonulnak végig a Várnegyed főútján.

A felvonulást kísérők és az érdeklődők a Kapisztrán téren hallgathatják meg az ünnepi áldomást és a Tokaji bor dicséretét Szarka Tamástól, a Ghymes együttes énekesétől. Ezt követően két különleges élményben is részük lehet: a Tokaj Kereskedőház Zrt. által szervezett közös kóstoláson a Tokaji Furmint szakszerű és részletes bemutatásán túl megismerkedhetnek a borbírálat érdekes és népszerű világával, valamint minden érdeklődő egy-egy, az eseményre készített, alkalmi címkével ellátott mini palackot kap ajándékba a társaság „Pincemester Bora” fantázianevű nedűjével töltve.

Nem vitatható, hogy a bor számos művészt megihletett már és különleges helyet foglal el a magyar irodalomban és kultúrában. Idén a Budai Borfesztivál szervezői és a Tokaj Kereskedőház Zrt. a „Tokaji bor dicsérete” címmel  szövegírói pályázatot hirdet. A győztest nemcsak értékes nyeremények várják, de az ő általa írt szöveg hangzik majd el Szarka Tamás tolmácsolásában a Szüreti felvonuláson!