Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » Szüreti felvonulás a Borfesztiválon

Szüreti felvonulás a Borfesztiválon

2011-08-26 Forrás: www.turizmus.comA hagyománynak megfelelően idén is lesz Szüreti felvonulás a Budai Várban. A szeptember 10-én – szombaton - 13 órakor a Szentháromság tértől induló menetet Magyarország borvidékeinek közel 400 képviselője, a Borlovag rendek és hagyományőrző néptánc-együttesek vonulnak végig a Várnegyed főútján.

A felvonulást kísérők és az érdeklődők a Kapisztrán téren hallgathatják meg az ünnepi áldomást és a Tokaji bor dicséretét Szarka Tamástól, a Ghymes együttes énekesétől. Ezt követően két különleges élményben is részük lehet: a Tokaj Kereskedőház Zrt. által szervezett közös kóstoláson a Tokaji Furmint szakszerű és részletes bemutatásán túl megismerkedhetnek a borbírálat érdekes és népszerű világával, valamint minden érdeklődő egy-egy, az eseményre készített, alkalmi címkével ellátott mini palackot kap ajándékba a társaság „Pincemester Bora” fantázianevű nedűjével töltve.

Nem vitatható, hogy a bor számos művészt megihletett már és különleges helyet foglal el a magyar irodalomban és kultúrában. Idén a Budai Borfesztivál szervezői és a Tokaj Kereskedőház Zrt. a „Tokaji bor dicsérete” címmel  szövegírói pályázatot hirdet. A győztest nemcsak értékes nyeremények várják, de az ő általa írt szöveg hangzik majd el Szarka Tamás tolmácsolásában a Szüreti felvonuláson!