Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Szerencsi Csokoládéfesztivál

Szerencsi Csokoládéfesztivál

2014-08-19 Forrás: http://www.programturizmus.hu/tdestination-orszagos-csokoladefesztival-kostolas-cukrasz-verseny-koncert-szorakozas-okorsutes-csalad-szerencs.html

 

 Hetedik alkalommal várja az országhatáron innen és azon túlról érkező vendégeket, kiállítókat augusztus utolsó hétvégéjén Szerencsre az Országos Csokoládé Fesztivál. Péntek estétől vasárnap délutánig változatos kulturális programok, nyereményjátékok, sportversenyek, édesség bemutatók és kóstolók, vásári forgatag, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok, csokoládé kalandpark, és még sok-sok édes meglepetés kínál felhőtlen szórakozást gyerekeknek és felnőtteknek. 

     


A tényleges csokoládé fesztivált (augusztus 23-24.) a -1. nap, egy sportfesztivál előzi meg augusztus 21-én, ahol olyan ismert és neves sportolókkal találkozhatnak a gyerekek és felnőttek, mint a Rippel fivérek, Balzsay Károly ökölvívó világbajnok, Mészáros László fekvenyomó világbajnok, válogatott női kézilabdázók, vagy éppen a diósgyőri labdarúgócsapat tagjai.

A fesztivál 0. napján, augusztus 22-én pénteken még lesz egy kis sport (spinracing edzés, kispályás labdarúgó torna), de aztán a koncerteké és a zenéé a főszerep. 16 órától az éjszakába nyúlóan tizenöt zenekar lép fel három színpadon: többek között a Supernem, a Belmondo, a Children of Distance, a Republic és az Irigy Hónaljmirigy.

Az igazi „csokifesztiválozás” augusztus 23-án, szombaton délelőtt kezdődik és vasárnap éjfélig tart.

Szombat reggel a szerencsi Rákóczi úton zenés felvonulás ébreszti a lakókat, majd a rendezvény fővédnöke, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter jelentében zajlik a hivatalos megnyitó ünnepség. A nap folyamán kerül sor a szakmai programokra (vidékfejlesztési konferencia, agrárkamarai fórum, csokiüzem-avató). Ezek mellett négy színpadon szól majd a zene, fellépnek a helyi óvodások, iskolások és amatőr művészeti csoportok, lesznek gyermekprogramok (Levente Péter, bábszínház, Diri-Dongó, Iszkiri zenekar), fellépnek szerb és macedón tánccsoportok, valamint a Felszállott a pávából megismert nyárádszeredai Bekecs Néptáncegyüttes.

A szombati koncertprogramon szerepel az Anna and the Barbies, a Kowalsky meg a Vega, a Bëlga, a Ghymes, a Hősök, és még sokan mások, éjszaka pedig a várudvaron a disco kedvelői DJ Dubai és DJ DEKA mixeinek hangjára táncolhatnak hajnalig. Vasárnap fellép Péterfi Bori és a Love Band, Kovács Kati, Vastag Csaba, a PASO, az Intim Torna Illegál, majd a szerencsi gyökerekkel rendelkező Hooligans koncertje és tűzijáték zárja a fesztivált.

Az országosan ismert zenekarok mellett számos helyi tehetség is bemutatkozási lehetőséghez jut a fesztivál idején.

A szombat-vasárnap programja a koncerteken kívül is igen változatos, remélhetőleg mindenki talál benne a szívének kedveset: lesz csokoládégyártók kiállítása, interaktív csokoládékészítés, csokoládé kalandpark, várjáték a johannita lovagokkal, rendőrségi bemutató és hagyományőrző tűzoltó vetélkedő, motoros show, mindeközben városnéző kisvonat mutatja meg Szerencs látnivalóit az érdeklődőknek.


A Rákóczi-vár színháztermében csokoládé- és édességgyártók mutatkoznak be: Szerencsi Bonbon Kft., Nestlé Hungária Kft., Borsa Hungary Gyümölcsédesség, A Királyság ízei Kft., Noire Édesség és Delikátesz, Mezei Királyi Marcipán Desszert Kft., Zsanna Manna Mennyei Édesség.


A szerencsi csokifesztivál „címerállatává” vált Gombóc Artúr mellett idén egy másik réges-régi édességimádó figura is feltűnik, Hakapeszi Maki, aki ha kap, eszi (mármint csokit).


Az idei fesztivál különlegességét a kapcsolódó programok sokasága adja.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága gazdanapokat szervez a fesztivál két napján, ahol helyi különlegességekkel, biotermékekkel ismerkedhetnek meg a látogatók.

Szintén a fesztivál keretén belül rendeznek egy nagyszabású nemzetközi sváb találkozót, amelyen számos német nemzetiségi hagyományőrző csoport lép fel. A nemzetiségi találkozó meghívója:


Meghívó

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is Szerencsen, a fesztivál idején rendezik meg a Miss Alpok Adria Szépségverseny megyei döntőjét.

Első alkalommal hirdetik meg a Szerencsi Csokoládé Fesztivál Chess Open sakkversenyt, amelyre csapatok és egyéni versenyzők is nevezhetnek.

PROGRAMOK>>>