Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » Szentivánéji álom és Zene Ünnepe a Sofitel köntösébe bujtatvaq

Szentivánéji álom és Zene Ünnepe a Sofitel köntösébe bujtatvaq

2012-06-22 Forrás: www.turizmus.com

 A Sofitel szálloda június közepén két programsorozathoz is kapcsolódik. A szálloda a minden évben június 21-én megrendezésre kerülő Zene Ünnepén egy zenei színpaddal várja az érdeklődőket, június 23-án pedig, a nyári napéjegyenlőség napján, Szent Iván éjjelén eddig nem látott idegenvezetéssel készül.

A Zene Ünnepe egy olyan ingyenes rendezvény, amely a zene valamennyi formájára és stílusára kiterjed. Először 1982-ben tartották meg Franciaországban, hazánk pedig 1997-ben csatlakozott a mozgalomhoz. Zeneiskolák, zenei múzeumok nyitják meg Európa-szerte kapuikat, komolyzenei együttesek, jazzisták, népdalénekesek, dj-k és rock zenészek váltják egymást a szabadtéri és a klubszínpadokon.  Az ünnep célja, hogy egyszerre, egy időben, az egész ország területén és határainkon túl ezen a napon minden a zenéről szóljon. Idén a Sofitel és a Francia Intézet saját zenei színpaddal kedveskedik a látogatóknak.

A Sofitel Budapest Szent Iván éjjelén bepillantást enged olyan helyekre is, ahova különben nincs máskor bejárás. 

Ez az éjszaka, a titkok éjszakája is, hiszen rengeteg misztikus esemény és történet köthető Szent Iván napjának előestéjéhez. Ennek szellemében hirdette meg a Sofitel Budapest Chain Bridge június 23-i programját, ahol bepillanthatunk az ötcsillagos luxusszálloda titkaiba, történeteibe. A szálloda 30 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Átrium Szállóként, nevét egyedülálló, 8 emelet magasan az ég felé törő belmagasságú lobbijának köszönhette. A fogadócsarnok a mai napig vonzza a turistákat, nem beszélve a mennyezetre függesztett repülő makettjéről. A szálloda éjszaka igazán sejtelmes, és az eltelt sok-sok év alatt rengeteg történet és titok fűződik a falakhoz, itt dolgozókhoz. A programon való részvételhez előzetes jelentkezés szükséges, hiszen olyan helyekre is elkalauzolják a látogatókat, ahova csak az igazán kiváltságosok nyerhetnek bepillantást, megnézhetőek a luxuslakosztályok, illetve az épület külső építészeti jegyeit is megismertetik a vendégekkel. 

Info: h3229-gr@sofitel.com.