Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » Szállodahajó amerikai turistákkal a Gemencben

Szállodahajó amerikai turistákkal a Gemencben

2012-08-01 Forrás: http://www.turizmus.com

 
Először történt meg, hogy a Duna Kalocsa és Mohács közötti szakaszán szállodahajóval érkezzenek turisták a régióba. A 110 méteres Amadeus Elegant július 28-án első ízben kötött ki a Gemenc Zrt.  Gemenc Dunapart hajóállomásán, ahol a fedélzetről közel 100 amerikai turista lépett a partra.
 

 
 

A látogatók az erdőgazdaság turisztikai szakembereinek vezetésével a Gemenci Erdei Vasút „Rezét” nevű gőzösével kirándultak a Gemenci erdő rengetegén keresztül a pörbölyi Ökoturisztikai Központba. Itt Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének állat- és növényvilága mellett a tüzes szekszárdi borokkal is megismerkedtek az USA-ból érkezettek. Az esemény egyedülálló turisztikai sikert jelent nemcsak az erdőgazdaságnak, hanem a régiónak is.

A közel száz amerikai turista a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában találkozott újból azokkal az útitársaikkal, akik még Fajszon hagyták el a szállodahajót, hogy főleg tandemkerékpárokkal fedezzék fel az Alsó-Duna völgyének táját. A különleges ökoturisztikai programból nem hiányzott a szekszárdi borkultúra bemutatása sem. A Németh János Pincészet borai nagy sikert arattak a lelkes és nagyon érdeklődő turisták körében. A vendégek a szállodahajóig tartó visszautat is az erdei kisvasút segítségével tették meg.