Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Sütőtök krémleves

Sütőtök krémleves

2012-10-26 Forrás:



Hogy még különlegesebben teljen a Halloween este készítsétek el Ti is ezt a pikáns Sütőtökkrémlevest.

                                                                                                                                                                             

 

Hozzávalók:

 1kg sütőtök

 1 fej vöröshagyma

 1 gerezd fokhagyma

 1 tk szárított gyömbér

 1-1,5 tk curry por

 1db húsleveskocka

 1 kis dobozos tejszín

 1,5 ek liszt a sűrítéshez ( ez el is hagyható)

 ízlés szerint só és bors

 10dkg tökmag

Elkészítés: 

1, A sütőtököt és a vöröshagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Elsőként a hagymát tesszük fel párolni, majd ha már üveges hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a felkockázott tököt is, majd további  10 percig pároljuk együtt.

2, Ezután a fazékba dobjuk a leveskockát és felöntjük kb. 1-1,5 liter vízzel, ízesítjük sóval, borssal, gyömbérrel és curryporral.

3, A levest addig főzzük, amíg a tők megpuhul, majd botmixerrel simára turmixoljuk.

4, A leves sűrűségétől függően eldönthetjük, hogy a tejszínbe teszünk-e lisztet vagy sem. Ha igen akkor fontos , hogy a lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük mielőtt a leveshez adjuk.

5, Ha már minden összetevő a levesbe van, akkor még egyet forralunk rajta.

6, A leves feltétje ként száraz serpenyőbe addig pirítjuk a tökmagot, míg pattogni nem kezd.

Ha ezekkel megvagyunk, tálalhatjuk is a levest a pirított tökmag feltéttel.

 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!