Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » Spanyol elektronikus italkóstoló

Spanyol elektronikus italkóstoló

2011-08-03 Forrás: www.turizmus.com

Egy valódi italpincér tudásától még messze van, mivel csupán egyetlen italcsalád tagjait képes megítélni, a cava nevű spanyol habzóborét, más néven katalán pezsgőét. A műnyelv különbséget tud tenni a cavák szárazsága, avagy édessége alapján, és objektíven képes meghatározni az ital cukorfokát. A gép részt vehet a gyártás folyamatában minőségellenőrként.

Kifejlesztői igyekeznek szélesíteni a kóstolómasina ízlelésrepertoárját, hogy minél több italfajtánál lehessen használni, de azt elismerik, hogy egy gép sohasem fogja kiváltani az embert borkóstolásban - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Franciaországban jóval érzékenyebb borkóstolót fejlesztettek ki már évekkel ezelőtt. A "bororr" nemcsak azt képes pontosan meghatározni, hogy egy adott borhoz hol termett a szőlő, hanem még azt is, hogy a nedű melyik hordóban érlelődött.

Japánban is alkottak bordetektort, méghozzá "fényes" sikerrel. Az a készülék nem kóstolással vagy szaglással dolgozik, hanem annak elemzésével, hogy mennyire nyeli el az adott bor az infravörös fényt. A módszerrel meg tudják határozni a bor fajtáját és azt is, hogy pontosan milyen szőlőfajtákból készült.