Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Spanyol elektronikus italkóstoló

Spanyol elektronikus italkóstoló

2011-08-03 Forrás: www.turizmus.com

Egy valódi italpincér tudásától még messze van, mivel csupán egyetlen italcsalád tagjait képes megítélni, a cava nevű spanyol habzóborét, más néven katalán pezsgőét. A műnyelv különbséget tud tenni a cavák szárazsága, avagy édessége alapján, és objektíven képes meghatározni az ital cukorfokát. A gép részt vehet a gyártás folyamatában minőségellenőrként.

Kifejlesztői igyekeznek szélesíteni a kóstolómasina ízlelésrepertoárját, hogy minél több italfajtánál lehessen használni, de azt elismerik, hogy egy gép sohasem fogja kiváltani az embert borkóstolásban - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Franciaországban jóval érzékenyebb borkóstolót fejlesztettek ki már évekkel ezelőtt. A "bororr" nemcsak azt képes pontosan meghatározni, hogy egy adott borhoz hol termett a szőlő, hanem még azt is, hogy a nedű melyik hordóban érlelődött.

Japánban is alkottak bordetektort, méghozzá "fényes" sikerrel. Az a készülék nem kóstolással vagy szaglással dolgozik, hanem annak elemzésével, hogy mennyire nyeli el az adott bor az infravörös fényt. A módszerrel meg tudják határozni a bor fajtáját és azt is, hogy pontosan milyen szőlőfajtákból készült.