Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Röszti Burger az Opusban

Röszti Burger az Opusban

2013-08-29 Forrás: Opus Jazz ClubEktar Instrumental Quintet-2013 08.31 -  Szombat 21.00


Közreműködnek: Szőke Szabolcs - gadulka, array mbira; Kallai Nóra - viola da gamba ; Kardos Dániel- gitár; Váczi Dániel - szaxofon ; Sárvári Kovács Zsolt – dob. A 2002 óta fennálló zenekar kortárs, improvizatív kamarazenét játszik, melyben a hagyományos jazzhangszerek egészen különleges és egzotikus instrumentumokkal - mint például a balkáni 14 húros vonóshangszer, a gadulka, valamint a 4 oktávos afrikai eredetű, 120 fémlapból álló metallofon hangszer, az array mbira - együtt szólalnak meg a kompozíciókban és a szabad rögtönzésekben egyaránt.  Az Opus Jazz Club közönsége ezen az estén a zenekar vendégeként egy kiváló viola da gamba játékost, Kallai Nórát hallhatja, aki egyébként a Szőke-Kallai-Váczi Trióban és a David Boato olasz trombitással kiegészülő Szőke Quintetben is közreműködött. 
  
Opus Jazz Club koncertek 
Augusztus 29. Csütörtök 21:00 Tariqa
Augusztus 30.  Péntek 21:00 Modern Art Orchestra ˝Exkluzív˝
Augusztus 31. Szombat 21:00 Ektar Instrumental Quintet
Augusztus 31. Szombat 21:00 Zsidó Nyári Fesztivál- Ivri Lider koncertje
Szeptember 4. Szerda 21:00 Bratanki Orchestra
Szeptember 5. Csütörtök 21:00 JAZZY LIVE: Váczi Eszter & Quartet
Szeptember 6. Péntek 21:00 Horváth ´Tojás´ Gábor Trió
Szeptember 7. Szombat 21:00 New B(R)and
Szeptember  11. Szerda 21:00 Lukács Miklós Cimbiózis
Szeptember 12. Csütörtök 21:00 JAZZY LIVE: Judie Jay Quartet
Szeptember 13. Péntek 21:00 Premecz Mátyás Hammond funk-est
Szeptember 14. Szombat 21:00 Pátkai Rozina Quintet 
 
A Burger Blog az Opus Jazz Clubban járt
A Burger Blog ezúttal egy különleges hamburger elkészítésére vállalkozott, melynek helyszínéül az Opus Jazz Club konyháját választotta. Egy igazi magyar klasszikus ételt,a tócsnit sikerült burger köntösbe öltöztetni.  A Tócsni az ország különböző pontjain más és más néven ismert. Van ahol, röszti vagy lapcsánka, de még rengeteg megnevezése van: prósza, tócsi, macok, berét, stb. ˝Szóval megvan a két tócsni, megvan a húsúnk, mindjárt kisütjük őket olajban, a bacont fölkockáztam, őt is zsírjára sütjük, a húst is megsütjük a változatosság kedvéért. Itt van egy kiváló kapros, fokhagymás tejföl, valamint egy füstös paradicsomos paprika krém. A húst még megkoronázzuk egy kevés sajttal, és végül össze fog állni Magyarország kedvenc hamburgere, a tócsniburger. Tartsatok hát velünk!˝ – nyilatkozta a Burger Blog ˝alkalmi szakácsa˝