Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Pincéről pincére - Variációk Vincére

Pincéről pincére - Variációk Vincére

2013-01-04 Forrás: www.utisugo.huA szőlőt és bort szentek vigyázzák

A szőlészek, borászok mindig is a természettel együtt élték dolgos mindennapjaikat, nem véletlen, hogy szokásaikban is az időjárást és a termést befolyásoló istenek voltak a legfontosabbak. A kereszténység elterjedésével ugyan megmaradtak az ősi hitvilág termésjóslásai, termékenységi varázslatai, de a katolicizmus gazdag szentkultuszából „jutott” a borászoknak is. E védőszentek (Szent Vince, Szent György, Szent Márton) ünnepei az adott közösség összetartásában mindig is nagy szerepet játszottak, s ez ma is igaz.

Újjáéledő hagyomány

A szőlő védőszentek közül január 22-én Szent Vince nyitja a sort. Az év első boros ünnepét sok baranyai borász máig életben tartotta, de inkább csak zárt, baráti eseményként, s főleg a borok kóstolására szorítkozva. A nagyközönséget a Villányi borvidéken vonták be először. A kisharsányi Vylyan Pincészet a Vince-naphoz kötődő régi hagyományokat a vendégekkel együtt elevenítette fel 2008-ban, majd 2010-ben csatlakoztak a szomszéd települések pincészetei, s a Borút egyesület.

2012-ben már tíz pincészettel áldomásozhattak a vendégek!

Fontos „követelmény”, hogy sok bort kell inni a bő termés érdekében, így biztosak lehetnek abban, hogy ha fénylik Vince, ha nem, neve napja végül mindig mosolygósra sikeredik.

Felemelő és vidám percekben, élményekben lehet része annak, aki a villányi borászokkal tart 2013. január 19-én!

Három új variáció Vincére!

Reggel HORDÓS VINCE, napközben DŰLŐJÁRÓ VINCE, este VACSORÁZÓ VINCE!

Az egész tájat megmutató DŰLŐJÁRÓ VINCE program során végigjárjuk ( busszal) a Villányi borvidéket és hagyományos Vince napi áldomásban is részesülünk. A siklósi, turonyi, kisharsányi, nagyharsányi pincészeteknél felejthetetlen téli tájélményben, izgalmas játékokban és sok finom borban részesülünk!

A Dűlőjáró Vince "csomag" kedvezményes áron megrendelhető a Borút Irodában. Három pincészetnél Vince élmények + busz Villánytól - Villányig, mindösszesen: 10.000 Ft/ fő. 

Bejelentkezés január 15-ig +3672/492-181 ; info@borut.hu

A villányi HORDÓS és VACSORÁZÓ VINCE programok közül érdemes egyet választania, mert azok egy időben kezdődnek.

Délelőtt hordós tételek kóstolása közvetlenül a pincékben, este hangulatos vacsorák, különleges menü kínálattal várják! Helyfoglalás közvetlenül a házigazdáknál!

Részletes program...