Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Pécs: a konferenciahelyszínek városa

Pécs: a konferenciahelyszínek városa

2011-09-05 Forrás: www.turizmus.comEurópa 2011-es kultúrfővárosa ezúttal a konferenciaturizmus új centrumaként mutatta meg magát azon a szeptember 1-2. között zajlott tanulmányúton, melyet szakmai támogatóival, partnereivel (Pécs városa, TÉDÉEM Pécs, Pécs Holding Zrt., Pécs-Mecseki Borút, Zsolnay Örökségkezelő Kht., Cyber Hopmester Kft.) összefogva a tavaly nyílt négycsillagos Corso Hotel Pécs szervezett.

A résztvevő beutaztató irodák és rendezvényszervezők a kétnapos study túrán felkeresték a Pécs Holding Zrt. által működtetett Expo Center Pécs rendezvényközpontját, mely10000 négyzetméteren kínál kiállítások, konferenciák és koncertek, sport és társasági események számára ideális környezetet. A vendéglátó négycsillagos Corso Hotel Pécs konferenciatermei egybenyitva 200 főt tudnak  befogadni, az előtérrel egybenyitva körasztalos ültetett gálavacsorára akár 120 főt is vendégül tudnak látni. Magas színvonalú vendéglátásáról a tanulmányút résztvevői számára a Pécs-Mecseki Borút és a szálloda Bistro 48 étteremének csapata által adott ínyenc borvacsorán is meggyőződhettünk.

A tanulmányút legtöbb meglepetést tartogató programja a tavaly decemberben átadott Kodály Központ és a még félig-meddig építési területnek számító Zsolnai Kulturális Negyed felkeresése volt.  Előbbi 900 fős, hangminőségben a MüPá-éval vetekedő koncertterme gálaesemények, kongresszusok fogadására is alkalmas. Akár teljes hallgatósága elhelyezhető a két, tolmácsfülkével ellátott 300 (két kisebb teremmé osztható), illetve 280 fős konferencia-, valamint az öt, 20-50 fős szekcióteremben. A kávészünetekhez a termek előtti széles karzatok, illetve a földszinti lobbi kínál megoldást, utóbbi ad helyet az állófogadásoknak.

A még építkezési helyszínnek számító Zsolnay Negyed is számos új, potenciális rendezvényhelyszínt rejteget. A már kész Pécsi Galéria 1300 négyzetméternyi kiállítóterével, a Bóbita Bábszínház termével és előcsarnokával máris számolhatnak a szervezők. Hamarosan birtokba vehetik a negyedben kialakított új egyetemi épületeket is, benne a Pécsi Tudományegyetem zenei fakultásának 300 személyes koncerttermét. A még építés alatt lévő Pécsi Ifjúsági Központban 800 személyes könnyűzenei koncertcsarnokkal, s a Zsolnay vendéglátó negyedében újabb reprezentatív terekkel gazdagodik a kínálat, várhatóan november végére. 

A helyszínkínálatba adott bepillantás mellett a résztvevők hasznos tippeket kaphattak incentive, csapatépítő, kiegészítő konferenciaprogramokhoz is. Ezek lehetséges helyszínei között meglátogattuk a világörökségi ókeresztény sírkamrákat és temetőkápolnát rejtő Cella Septichora múzeumi tereit, melyek kisebb fogadások és esküvői szertartások  alternatív helyszínei, valamint a Pécsi Pezsgő Pincészetet is, mely csapatépítő programként is kínálható pincelátogatást kínál. A város alternatív megközelítésének lehetőségeire hívta fel a figyelmet a Pécs-Pogány Airport, mely private jetek mellett 30-100 fős gépek fogadására alkalmas, s a Cyber Hopmester Kft.-vel együttműködésben most az üzleti-konferenciacharterezés beindításán fáradozik.