Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Opus programok

Opus programok

2013-06-14 Forrás: Opus Jazz Club

  

MAO Session - Hoszt: Korb Attila, Tribute to Bix Beiderbecke – 2013. június 14.
 
Biederbecke alakjában, Louis Armstrongéval együtt, a 20. század elejének két legbefolyásosabb jazzmuzsikusát tisztelhetjük. Tulajdonképpen ők voltak az első igazi szólistái a műfajnak, előttük a mai jazz középpontjában álló egyéni teljesítmény előtérbe kerülésére nem volt igazán példa. 
Míg Armstrong inkább a blues irányából, addig Biederbecke főként Debussy és Ravel felől közelített a jazzhez, de hatásuk a későbbi generációkra a szakírók szerint egyenértékű volt, mivel ´ez az a két ikervonal, amely mentén a mai jazzt vissza lehet fejteni´. Biederbecke lírai stílusával előre vetítette a későbbi jazzballada, illetve a cool jazz műfaját. Közel száz évet utazunk tehát e különleges felállású, basszus szaxofonnal is megtámogatott kvintettel egy olyan zenei világba, mely egykoron a modernitás netovábbjának számított, s amikor a jazzre még ugrándozva ropta nagyérdemű.

További infók...
 
 
Ferencz Gábor séfet az Opus Jazz Club konyhai kínálatának megalkotóját kérdeztük. 
 
A névválasztás sokat elárul az étterem zenei és menükínálatáról, de a kérdés adja magát, hogyan jött a jazz és a hamburger párosításának ötlete? 
Az Opus egyediségéhez illően, a gasztronómiában legalább annyira hiánypótló dolgot szerettünk volna létrehozni, mint a Budapest Music Center és a Jazz Club a hazai zenei életben. Az OPUS-ban arra vállalkozunk, hogy az utcáról behozzuk az étterembe a ˝gyalogburgert˝. Különleges lesz, ízletes lesz, egészséges lesz és mégis hamburger. Bár imádjuk az improvizációt és a jazzt, a konyhában szigorúan kottából játszunk.
 
www.opusjazzclub.hu


 
Opus Jazz Club koncertajánló:
 
Június 13. csütörtök
Nigun
 
Június 14. péntek
MAO Session - Hoszt: Korb Attila, Tribute to Bix Beiderbecke
 
Június 15. szombat
Eastern Winds
 
Június 20. csütörtök
Geröly Trió, vendég: Meggyes Ádám
 
Június 21. péntek
Modern Art Orchestra Exkluzív: Best of MAO
 
Június 22. szombat
JaMese
 
Június 27. csütörtök
Piano Bench
 
Június 28. péntek
Finucci Bros Quartet
 
Június 29. szombat
Szőke Nikoletta Quartet
 
További részletek: http://opusjazzclub.hu/koncertek