Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Opus koncertek és hamburger különlegesség

Opus koncertek és hamburger különlegesség

2013-08-15 Forrás: Opus Jazz Club

 
 

MAO Session : 2013.08.17.21:00
Közreműködnek: Ávéd János-szaxofon, Fenyvesi Márton-gitár, Juhász Márton-dob
A fiatal jazzgeneráció három kiemelkedő muzsikusa meglehetősen régen játszott utoljára így együtt. A ˝Marcik˝ időközben bejárták a világot, benne kiemelten egész Európát. Juhász Márton Bostontól való hazatérése után legutóbb éppen a Piano Bench nevű zenekarával járta végig az öreg kontinenst, s ebben a körútban nagy örömünkre az Opus-os turnézáró fellépés is kiemelt helyet kapott. Fenyvesi Márton jelenleg is tartó, két éves ösztöndíjas tanulmányainak köszönhetően (Amszterdam, Párizs, Koppenhága) több külföldi zenekar tagja. A francia zenei képzésből egyébként Ávéd János is kivette a részét: Guillaume Orti keze alatt bő fél évet turnézott a European Saxophone Ensemble tagjaként.
Szóval azt mondják a zenészek, hogy jó lesz már végre így együtt, zenében is elmesélni, mi minden történt velük az évek alatt...A zene pedig olyan lesz, amilyen lenni szokott: ˝sohasem ugyanaz˝.
 
Opus Jazz Club koncertek
Augusztus 15. Csütörtök 21.00: Kovács Linda-Fenyvesi Márton-Dés András Experimental
Augusztus 16. Péntek 21.00: Munkácsy Eszter Quartet
Augusztus 17. Szombat 21.00: MAO Session
Augusztus 22. Csütörtök 21.00: Csinibaba filmzenekar
Augusztus 23. Péntek 21.00: Karosi Júlia Quartet
Augusztus 24. Szombat 21.00: Jazzy Live: Makerule-Leonor Dely&Millero Congo
Augusztus 25. Vasárnap 19.30: Zsidó Nyári Fesztivál: Budapest Ragtime Band
Augusztus 27. Kedd 19.30: Zsidó Nyári Fesztivál: Tango Apassionata Jiddishül-Sharon Brauner estje
Augusztus 29. Csütörtök 21.00: Tariqa
Augusztus 30. Péntek 21.00: Modern Art Orchestra ˝Exkluzív˝
Augusztus 31. Szombat 21.00: Ektar Instrumental Quintet
Augusztus 31. Szombat 21.00: Zsidó Nyári Fesztivál- Ivri Lider koncertje
 
Lazacos finomsággal hódít a hamburgerguru
Ferencz Gábor több elismert étteremben dolgozott már séfként, s állandóan új kreációkon töri a fejét, de amit idén alkotott, az tényleg különleges. A lazacburgerével ugyanis kivívta a szakma elismerését, első díjat nyert vele. – Sok hamburgert kóstoltam korábban, jobbára rosszakat, ezért elhatároztam, megmutatom, hogy a gyorséttermi hamburgerekkel szemben milyen finom szendvicseket lehet készíteni – kezdi Ferencz Gábor. A lazacburgerének még a zsemléje sem átlagos, hát még a színe. Ránézésre még csokis muffinnak is nézhetik. S akkor még nem is beszéltünk az ízvilágról. Minden alkotóeleme házi készítésű, természetes anyagból készült, hozzá pedig a legjobban illő mártást, salátát és köretet tálal. A hamburgerguru nem pihen, új terve, hogy megalkotja a magyaros, pörköltes hamburgert.