Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Olaszrizling szerintünk - Nagy Olaszrizling Kóstoló

Olaszrizling szerintünk - Nagy Olaszrizling Kóstoló

2014-01-30 Forrás: www.utisugo.hu
Január hónap utolsó hétvégéjén az olaszrizling fajta jövőjében hívő borászok összegyűlnek Csopakon, hogy bizonyítsák és közelítsék a fajtával kapcsolatos álláspontjukat.
 
Az olaszrizling hazánk legelterjedtebb fehér szőlő- és borfajtája, így sorsa valahol a magyar bor sorsa is. Amellett, hogy a legelterjedtebb fajta, sokan a Nagy Magyar Fehérbor egyik lehetséges archetípusának tartják. Hasonló a vélemény sok komoly borászat berkein belül is…

Az Olaszrizling Szerintünk rendezvény 2014-ben is megrendezésre kerül. Ebből az alkalomból január hónap utolsó hétvégéjén az olaszrizling fajta jövőjében hívő borászok összegyűlnek Csopakon, hogy bizonyítsák és közelítsék a fajtával kapcsolatos álláspontjukat. Minden borász elhozza olaszrizlingjét a legfrissebb és a legkedvesebb évjáratából, amit ez alkalommal, a találkozót követő napon, egy nyílt sétálókóstoló keretében a nagyközönségnek is megmutat. 

I. 2014 Február 1. Szombat
Sétáló kóstoló két helyszínen – 13:00 – 18:30
Téma: Az ország fő olaszrizling termelőinek kóstolója, több mint 35 borászat 70 féle olaszrizlingjét lehet végigkóstolni, a két helyszínen.
Belépőjegy ára:6.500,- Ft, a szakmai előadás 13:30-kor kezdődik.
Helyszín – Szent Donát Pince – (részvétel – előzetes regisztráció alapján)
Téma: Az olaszrizling és a gasztronómia kapcsolata. Az előadás alatt olaszrizlingek és hozzájuk illő falatok kóstolója.
Meghívott előadók: Csapody Balázs (Kistücsök) és Harmath Csaba (WSET gasztronómus szakértő)
Előadás jegy ára: 2.500,- Ft (nem része a kóstolójegynek)

Szombat – Február 1. (nyilvános)
A szombati napon az előző este kóstolt tételek nyílt bemutatója zajlik, ahol lehetőség nyílik a borászokkal való személyes eszmecserére is. A kóstoló két helyszínen, összesen 34 borász részvételével a Jásdi és Szent Donát Pincészeteknél zajlik. A Szent Donát Pincészetnél a sétáló kóstolóval párhuzamosan egy szakmai előadásra, ültetett kóstolóra is sor kerül, melyen legfeljebb 40 fő foglalhat helyet.
A szombati rendezvény bárki számára látogatható. A helyszínekre való bejutáshoz és a pincék között közlekedő busz igénybe vételéhez előzetes jegyváltás szükséges. Jegyváltás előzetes regisztráció útján e-mailben, vagy a rendezvény napján a két helyszínen lehetséges. Mivel a jegyek korlátozott számban kerülnek kibocsájtásra, ezért tanácsos az előzetes regisztráció.