Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » Novotel Budapest Centrum – 100 éves a hotel

Novotel Budapest Centrum – 100 éves a hotel

2011-06-15 Forrás: Accor Hotels


Novotel Budapest Centrum szállodában - az egykori Palace Hotel! A múlt iránti tiszteletünkből eredően a szálloda egykori neve a mai napig olvasható az épület homlokzatán, sőt, az éttermünk neve (Café Palace) is őrzi a patinás szálloda emlékét. 
A kiegyezés után a Nagykörűt kiépítésével és a Keleti pályaudvar felépítésével kiépült a ma is meglévő józsefvárosi utcahálózat, városszerkezet. A belvárost és a pályaudvart összekötő Rákóczi út üzleti, kulturális, idegenforgalmi útvonallá vált. Különleges éke volt az utcaképnek már akkor is a Zsolnay porcelánokkal díszített homlokzatú Palace Hotel, amely 1911-ben fogadta első vendégeit, tehát az épület idén ünnepli fennállásának századik évfordulóját. A szálloda bátran vette fel a versenyt külföldi nagyvárosok hasonló intézményeivel. A szecessziós stílus minden dísze mellett az akkor 85 szobás hotel olyan újdonságnak számító kényelmi szolgáltatásokat nyújtott, mint a szobánkénti hideg-meleg folyóvíz, a „telefonos üzenettovábbító”és a lift. Az első emeleten előkelő olvasóterem, társalgók és egy függőkert volt található.
 
Az étterem aranyozott csillárokkal, különleges stukkódíszítésekkel, intarziás faburkolattal kápráztatta el a boldog békeidők elegáns nagyközönségét. A stukkók Rákos Manó szobrász munkái, a látvány meghatározó elemének számító csillárok és falikarok Goldstein Ignác üzeméből kerültek ki.
 
A II. világháború után sok más elegáns budapesti palotához hasonlóan államosították a szállodát, és pártházként működtették.Végül 1999-ben műemlékké nyilvánították az épületet.
 
Hosszas restaurálás után a szálloda 2002. augusztus 1-jén nyitott meg újra Novotel Budapest Centrum néven, a nemzetközi Accor szállodalánc tagjaként. A szálloda immáron két új épületszárnnyal kibővítve, 227 modern, tágas, kényelmes szobát kínál kedves vendégeinek. Étterme ma is eredeti pompájában tündököl.
 
A hotel egyedi környezetet biztosít rendezvények számára is: két szinten hét légkondicionált, hangszigetelt, a legmodernebb technikai felszereltséggel ellátott különtermet kínál, melyek együttesen akár 300 fő befogadására is alkalmasak. Pihenésre, kikapcsolódásra a Gustave Klimtről elnevezett lobby bárban, vagy a szálloda wellness központjában van lehetőség, ahol pezsgőfürdő, szauna és masszázs várja a vendégeket.
 

NOVOTEL BUDAPEST CENTRUM – minőség, tradíció és modernitás!