Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Nemzetközi elismerés a Gyulai Pálinka Manufaktúra termékének

Nemzetközi elismerés a Gyulai Pálinka Manufaktúra termékének

2012-08-02 Forrás: www.turizmus.com

 
Aranyérmet szerzett az angol Nemzetközi Bor és Párlat Versenyen (IWSC) a Gyulai Pálinka Manufaktúra Báró Harruckern kökénypálinkája, az alföldi vállalat termékei további 4 ezüst- és 2 bronzérmet is begyűjtöttek - közölte a vállalat pénteken az MTI-vel. Közel 90 ország termékei versenyeztek az 1969-ben alapított IWSC-n, amely a világ italkészítőinek egyik meghatározó vetélkedése, és ahova Magyarországról több pályázat is érkezett.

Az IWSC honlapja szerint az idei versenyen több magyar cég terméke részesült díjazásban: aranyérmet szerzett a Zwack Kecskeméti Pálinkamanufaktúra két terméke, továbbá a Pajzos borászat 2000-es évjáratú 6 puttonyos Tokaji Aszúja, emellett számos magyar ital kapott ezüst- és bronzérmet.

Az angliai Surrey-ben rendezett versenyen a bírálati folyamat két lépcsőből áll, egyfelől a szakmai zsűri vakkóstolásából, másfelől részletes kémiai és mikrobiológiai elemzésből. A versenyben csak olyan termékek vehetnek részt, amelyek jelentős tételben kerülnek kereskedelmi forgalomba. 

Az aranyérmes kökénypálinka mellett ezüstéremmel ismerték el a manufaktúra birs-, szilva-, fehér eper és szomolyai feketecseresznye párlatait, míg a Gyulai vilmoskörte és kajszibarack pálinkák bronzérmet kaptak.

A társaság közleménye emlékeztet, hogy termékei 2012-ben a hazai HunDeszt pálinka versenyen, valamint az ausztriai Destillata nemzetközi párlatversenyen is számos díjat szereztek. 

A Gyulai Pálinka Manufaktúra gyökerei közel 300 évre nyúlnak vissza, az első magyar pálinkafőzdét Harruckern János báró alapította Gyulán 1731-ben. A cég napjainkban több mint 30 féle termékkel van jelen a piacon, ezek között megtalálhatóak az erdei, vad gyümölcsökből készült különlegességek, a klasszikus ízek és az ágyas pálinkák is, specialitásuk pedig a házasított pálinkák, a Gyulai évszakok.