Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Milyen volt a Budai Vár Mátyás király idejében? Nézze meg 3D-ben!

Milyen volt a Budai Vár Mátyás király idejében? Nézze meg 3D-ben!

2014-03-21 Forrás: www.turizmus.com Tavaly december óta működik, és a turisták számára is izgalmas attrakció a Budai Várban, a Nemzeti Táncszínház épületében megnyílt 3D Past mozi, amelyben negyedóránként filmvetítés zajlik.

A térhatású filmet a Budapesti Műszaki Egyetem és a Szabadkai Főiskola diákjai készítették, a céljuk az volt, hogy bemutassák, milyen volt Mátyás vára a király halálakor, 1490-ben. A munka során számos tanulmányt, könyvet és korabeli illusztrációt felhasználtak – írta róluk az Urbanista.blog.hu.

Mint a Varga Roland, a 3D Past csapat egyik tagja az Urbanistának  elmondta, fő támaszuk Gerevich László A budai vár feltárása (Bp. 1966) című könyve volt, de így is akadt, aki szerint kissé "walt disney-s" lett az István-torony, mert túlságosan ragaszkodtak a korabeli ábrázolásokhoz. Európában csak Máltán és Rómában találni hasonló színvonalú alkotást.

Információk>>>

Íme a film trailere: