Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » Milyen volt a Budai Vár Mátyás király idejében? Nézze meg 3D-ben!

Milyen volt a Budai Vár Mátyás király idejében? Nézze meg 3D-ben!

2014-03-21 Forrás: www.turizmus.com Tavaly december óta működik, és a turisták számára is izgalmas attrakció a Budai Várban, a Nemzeti Táncszínház épületében megnyílt 3D Past mozi, amelyben negyedóránként filmvetítés zajlik.

A térhatású filmet a Budapesti Műszaki Egyetem és a Szabadkai Főiskola diákjai készítették, a céljuk az volt, hogy bemutassák, milyen volt Mátyás vára a király halálakor, 1490-ben. A munka során számos tanulmányt, könyvet és korabeli illusztrációt felhasználtak – írta róluk az Urbanista.blog.hu.

Mint a Varga Roland, a 3D Past csapat egyik tagja az Urbanistának  elmondta, fő támaszuk Gerevich László A budai vár feltárása (Bp. 1966) című könyve volt, de így is akadt, aki szerint kissé "walt disney-s" lett az István-torony, mert túlságosan ragaszkodtak a korabeli ábrázolásokhoz. Európában csak Máltán és Rómában találni hasonló színvonalú alkotást.

Információk>>>

Íme a film trailere: