Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » Milyen volt a Budai Vár Mátyás király idejében? Nézze meg 3D-ben!

Milyen volt a Budai Vár Mátyás király idejében? Nézze meg 3D-ben!

2014-03-21 Forrás: www.turizmus.com Tavaly december óta működik, és a turisták számára is izgalmas attrakció a Budai Várban, a Nemzeti Táncszínház épületében megnyílt 3D Past mozi, amelyben negyedóránként filmvetítés zajlik.

A térhatású filmet a Budapesti Műszaki Egyetem és a Szabadkai Főiskola diákjai készítették, a céljuk az volt, hogy bemutassák, milyen volt Mátyás vára a király halálakor, 1490-ben. A munka során számos tanulmányt, könyvet és korabeli illusztrációt felhasználtak – írta róluk az Urbanista.blog.hu.

Mint a Varga Roland, a 3D Past csapat egyik tagja az Urbanistának  elmondta, fő támaszuk Gerevich László A budai vár feltárása (Bp. 1966) című könyve volt, de így is akadt, aki szerint kissé "walt disney-s" lett az István-torony, mert túlságosan ragaszkodtak a korabeli ábrázolásokhoz. Európában csak Máltán és Rómában találni hasonló színvonalú alkotást.

Információk>>>

Íme a film trailere: