Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » Megszépül a Nemzeti Galéria

Megszépül a Nemzeti Galéria

2011-08-31 Forrás: www.turizmusonline.huSzeptembertől új fogadótérrel várja a látogatókat a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) főbejárati fogadócsarnoka, október végére pedig újra látogatható lesz a Munkácsy Mihály művészetét bemutató, kibővült állandó kiállítás.

Az MNG tájékoztatása szerint az újjáépített látogatói fogadózónákban korszerű pénztár és információs pult fogadja a múzeum vendégeit. Átalakult a főépület földszintjén található múzeumi könyvesbolt is, amelyben az eddiginél nagyobb területen szélesebb választékkal találkozhatnak az érdeklődők.

Október végétől lesz ismét látogatható a Munkácsy Mihály művészetét bemutató állandó kiállítás, amely kiegészül a századvég realista szemléletét képviselő művekkel, többek között Bihari Sándor, Pataky László, Fényes Adolf vagy Tornyai János festményeivel.

A mintegy 400 négyzetméteres kiállítótér teljes körű felújítása április óta tart. Mint a múzeum által az MTI-hez eljuttatott közlemény emlékeztet, a korszerűsítéssel és az állandó kiállítások felújításának elindításával a Magyar Nemzeti Galéria a növekvő látogatószám igényeinek szeretne megfelelni. Az év első nyolc hónapjában 210 ezer látogató kereste fel a múzeumot; a tavalyi esztendő teljes látogatószámát már július elején elérte az intézmény.

Október 16-ig, a tervezettnél másfél hónappal tovább várja a látogatókat Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiája a Magyar Nemzeti Galéria és a Munkácsy Alapítvány közös kiállításán. A tárlat különlegességét az adja, hogy a Budapesten első alkalommal együtt látható három óriási méretű festményt olyan, az MNG-ben őrzött, saját kezű kisebb Munkácsy-változatok kísérik, melyek eddig még soha nem szerepeltek a nyilvánosság előtt.

Mint a múzeum közölte, Munkácsy Mihály vásznait tavaly november vége óta több mint 175 ezren tekintették meg a Nemzeti Galériában. Folytatódnak a kiállításhoz kapcsolódó, nagy érdeklődést kiváltó kísérőprogramok is; az intézmény minden pénteken 11 órától ingyenes tárlatvezetéssel várja látogatókat.

Pénteken a múzeum MNG Extra című programsorozatának keretében a Krisztus-trilógia, valamint a múzeum további időszaki kiállításai este 10 óráig látogathatóak és tárlatvezetéssel is megtekinthetőek. Az este részletes programját a www.mng.hu honlapon találhatják meg az érdeklődők.