Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Megnyílt a Városligeti Café & Bár

Megnyílt a Városligeti Café & Bár

2013-09-27 Forrás: www.varosligetcafe.hu


 A Városligeti Műjégpálya gyönyörűen felújított központi épületében szeptember 26-án hivatalosan is megnyitott a Városligeti Café & Bár.A történelmi környezetbe költöztetett, tradicionális értékeket is bemutató, mégis szerethetően mai kávéház és bár, polgári bisztró ételkínálattal, és modern háttérzenével várja vendégeit. A hely különlegességei közé tartozik a 3 féle babkávéból rendelhető frissen pörkölt Liget kávé, az ízletes Tányérhús valamint az egyedülálló történelmi panoráma.
 

Két slágergyanús termékük a kávé és az úgynevezett Tányérhús, melyekre érdemes betérni a nap bármely szakában.

A valós kivitelezést 9 hónapos  kutatói, előkészítői és tervezői munka előzte meg. Kiemelt szempont volt a történelmi-kulturális folytonosság megteremtése, megtartása, a múlt értékeinek bemutatása. A megvalósítás viszonylag gyorsan, 3 hónap alatt zajlott le, köszönhetően a jól megtervezett és pénzügyileg előkészített munkának, valamint a gondosan kiválasztott alvállalkozói körnek. Az építést több szakaszra bontottuk, és párhuzamosan zajlott a konyha és a kávéházi enteriőr kialakítása.

A munka során nagy hangsúlyt kapott a konyhatechnológia megtervezése és beépítése, valamint az egyedi, valóban otthonos, bensőséges hangulat  megteremtése. A megvalósítás során több mint 100 szakember dolgozott együtt, mérnökök, műszaki ellenőrök, örökségvédők, kutatók, művészek és mester iparosok.

A teljes beruházás költsége meghaladta a 230 millió forintot, melynek nagy része magán tőkéből származott, de számottevő, közel 30 milliós támogatást is kaptunk pályázat útján. A teljes beruházás megtérülésre 5-6 esztendőt számolunk, melynek eléréséhez természetesen nagy szükség van szakképzett munkatársaink elhivatottságára. A komplexumban jelenleg 29 fő dolgozik, de érett szakaszban ez a létszám elérheti az 50 főt is, vagyis közel félszáz embernek biztosítva munkát, megélhetést.

www.varosligetcafe.hu