Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » Megnyílt a Hatpöttyös étterem Székesfehérváron

Megnyílt a Hatpöttyös étterem Székesfehérváron

2012-11-29 Forrás:

 A katicabogarak tudvalévőleg hétpöttyösök. De akinek csak hat pöttye van, az sem ér kevesebbet – így lehetne összefoglalni a Székesfehérváron hétfőn megnyílt étterem ars poeticáját. Évek óta küzdünk – mondta Hermanné Nagy Vera, a cég vezetője – hogy megnyithassunk, de pályázati elbírálási idők és más okok miatt késett a kezdés. Az uniós, önkormányzati és magántőkéből megnyílt étteremben15 megváltozott munkaképességű ember dolgozik.

                                                                                                                                                                                

A tálcák tapadósak, hogy biztosabban célba érjen az étel, a tányérok négyszögletesek, így kevésbé borulnak – de az ételek korszerűségében, ízvilágában nincs semmi különbség. A nyitva tartást eredetileg 11 órától 15 óráig tervezték – az itt dolgozók nem bírják általában a 8 órás munkanap terhelését – de úgy döntöttek, a kezdeti biztató sikerek után, hogy már reggel 8-kor kinyitnak és reggelivel is szolgálnak, ha lesz rá igény.

Mindennap hagyományos, kímélő és vegetáriánus menüvel készülnek, a legdivatosabb irányzatokat és alapanyagokat előtérbe helyezve, a ruccolás salátától a sütőtök-krémlevesig, a pulyka Cordon Blue-től a citromfüves csirkemellig. 

A Hatpöttyös étterem Magyarország második olyan étterme, ahol megváltozott munkaképességű és sérült emberek dolgoznak. Ez a munka jellegéből adódóan segíthet az egészséges társadalomnak abban, hogy megismerje, elfogadja, megértse kevésbé szerencsés társait. Híd lehet az egészséges és a fogyatékos emberek között. Ugyanakkor lehetőséget adna segélyből, járadékból, rokkantnyugdíjból élő embereknek, hogy munkájukkal javíthassák életkörülményeiket, adófizető polgárrá válhassanak. Megmutathassák, hogy nem kevesebbek, legfeljebb csak mások. Hasznos, értelmes, alkotó munkára képesek – olvasható honlapjukon.