Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Medvehagyma szedés Pusztamaróton a Dunyhásokkal

Medvehagyma szedés Pusztamaróton a Dunyhásokkal

2013-04-18 Forrás: Dunyha Vendéglő

 Idén a Dunyha Vendéglő medvehagyma expedíciót indít Pusztamarótra. A tavasz beköszöntésével a medvehagymák is életjelet adnak, és alig várják, hogy az ínyencségeket kedvelők gyűjtsenek néhányat közülük.

Mi is az a medvehagyma? 

„A medvehagyma nedves, árnyas erdőkben érzi jól magát. Erősen fokhagymaillatú levelei kora tavasszal jelennek meg, de nyár közepére már el is száradnak. Hazánkban főleg a gyertyános, tölgyes vagy bükkös erdők aljnövényzetében nő tömegesen. Március elejétől már látható hajtásai vannak Nyersen feldarabolva vajas kenyérre szórva vagy salátákhoz keverve nagyon ízletes. Leveseket, burgonyás ételeket fűszerezhetünk vele, vagy főzhetünk belőle medvehagyma-krémlevest, illetve a hűtőszekrényben tárolható pestoként, vagy fűszervajként. A jellegzetesen erős illatát az ételekbe keverve elveszti, így nagyon kellemes aromát ad az ételeknek. Amellett hogy ízletes, kedvezően hat a gyomorra, a bélrendszerre, a szédülést, fejfájást enyhíti, a magas vérnyomást csökkenti, tisztítja a vesét és a vért.”

Rövid kitérőnk után folytatva: 

2013. április 27-én, szombaton délelőtt 10 órakor indulunk Dunyha Vendéglőtől egyénileg autóval, vagy busszal a Petneházy Club Hotel parkolójából - limitált férőhely! Az eseményen velünk lesz Molnár Tamás a Dunyha séfje, aki útmutatása és okos tanácsai mellett vetjük be magunkat a medvehagyma rengetegbe. Egy jól sikerült délutánt magunk mögött hagyva este 13.00 óra felé indulunk vissza Budapestre. 

Reméljük nem kérdés, hogy vendégeink között tisztelhetünk! Azért a biztonság kedvérért kérlek, jelezz vissza, hiszen a programon való részvételhez REGISZTRÁCIÓ szükséges.

Részvételi díj: 1500,-/Fő

Jelentkezés: info@dunyha.hu