Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Márton napi borfesztivál a Gellértben 2013

Márton napi borfesztivál a Gellértben 2013

2013-11-08 Forrás: www.borfesztivalgellert.hu


Márton napi Borfesztivál
2013. november 8 – 9 – 10.


Idén már a III. Márton napi Borfesztiválra készülünk 2013. november 8. – 10. között.
A szándékból hagyomány lett. A Gellért épülete a Fürdőcsarnokkal összenyitva alakul át 3000 m2-es fesztiválszíntérré, és három napon át várja a vendégeket. Az első két fesztivállal értékadó rendezvénysorozatot hozott létre szállodánk, és ezt még színesebb, tartalmasabb, nem csak gasztronómiai, hanem kulturális értékeket is képviselő programokkal folytatjuk. A többnapos rendezvény alatt be szeretnénk mutatni a színvonalas és minden részletre kiterjedő vendéglátást.
Libator Túra
Borok – Libák – Nemzetek


péntek-szombat

Bortársaság  – jó borok társaságában. Ez jut eszünkbe, ahogy ezt a nevet meghalljuk, meglátjuk, és még egy szó: minőség. Ez az asszociáció kapcsolta össze a Gellért Hotelt is a három éves Márton napi Borfesztivál szervezésekor a Bortársasággal, akik szakmai partnerünk lettek 2013-ban.
A kiállítók között közös, gondos válogatás után az összes hazai borvidék legkiválóbb borászatait vonultatjuk fel. Díjnyertes borászok korlátlanul kóstoltatják prémium boraikat, és bemutatkoznak a feltörekvő borászatok is.

A borszakmai programokat a Borjour szervezi a tőlük megszokott ötletességgel. Borászok és borszeretők a Gellért különböző lakosztályaiban találkozhatnak a borok világával, ami egyszerre ad lehetőséget arra is, hogy a leghíresebb vendégeinkről elnevezett helyszínek is megnyíljanak a fesztiválozók előtt.

Újbor, liba és Márton nap minden mennyiségben. És aki eljön a Márton napi Borfesztiválra a Gellértbe, biztosan nem éhezik egész évben, mert a szólás szerint Márton napon libát enni ezért kötelező! Gasztro-vonalon az idei borfesztiválon újdonsággal állunk elő: átlépjük Magyarország határait, és bemutatjuk egyes országok Márton napi szokásait is. A fesztivál színtéren a gasztro kiállítók mellett a Gellért ételstandja kínálja európai specialitásokkal a borkóstolás közben falatozásra vágyókat.

   


Induljunk együtt európai kulináris túrára! A borvacsorák keretein belül négy nemzet – magyar, francia, spanyol és olasz  – egy-egy jellegzetes Márton napi étellel fűszerezi meg a péntek és szombat estét. A Gellért Sörözőben kivételes összefogással a Pavillon de Paris, a La Plaza, a Da Mario és a Gellért Panoráma éttermek kiváló séfjei közös, 4-fogásos menüjét kóstolhatjuk meg az ételekhez illő magyar, francia, spanyol és olasz borokkal.
A borvacsorák házigazdája Váncsa István, aki egyedülálló stílusával és gasztronómiai szakértelmével színesíti meg az ízutazást.

Esténként a Fürdőcsarnok videodiszkóval és koncertek sorával várja vendégeinket. A közönségcsalogató események között a hazai pop-élet olyan együttesei lépnek fel, akik garantálják a fergeteges fesztiváli hangulatot.

vasárnap
A kiállítók vasárnapra elvonulnak, de a Márton napi vigadalom folytatódik. A borfesztivál harmadik napján szenzációs Sunday brunch invitál arra, hogy Márton napi gasztro-túrát tegyünk az asztal körül. Korlátlanul lehet enni-inni a vasárnapi ebéden négy nemzet specialitásaiból, ahol a libás ételek és az újbor lesznek a főszereplők. A kicsiket 50%-os kedvezmény és gyerekpezsgő várja.

A sokszínű gyerekprogramokon játékos formában ismertetjük meg hazánk és az európai kultúrkör Márton napi népszokásait a gyerekekkel és felnőttekkel.

A jegyek 2013. szeptember 23-tól kaphatók a Gellért Hotel Recepcióján 0 – 24 órában és a Bortársaság három kiemelt üzletében.
(Lánchíd, MOM Park és Parlament)