Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » Mackófesztivál lesz az Állatkertben

Mackófesztivál lesz az Állatkertben

2014-01-30 Forrás: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/mackofesztival-lesz-az-allatkertben Három napon át programok és kedvezmények várnak január 31-től február 2-ig a Fővárosi Állatkertben a Mackófesztiválon. A hagyományos rendezvényen a medvékkel kapcsolatos programok sokaságából választhattok, sőt jelentős belépési kedvezménnyel léphettek be a rendezvényre.

       

A hétvégén a Mackófesztiválon a Varázshegyben Dörmögő Dömötör játszóháza, macibáb készítés és bábozás várja a gyermekeket, mi több, egy különleges állatbemutató keretében a mosómedvével, az ormányosmedvével, valamint a velük rokonságban álló farksodróval is megismerkedhettek.

A két hétvégi napon játékmackó kiállítás, valamint mézkóstoló és méhészeti bemutató is lesz. 9:30-kor a vörös macskamedvék, 10:30-kor a szíriai barnamedvék etetését lehet megnézni, február 2-án délelőtt pedig az is kiderül majd, hogy milyen időt jósolnak az Állatkert medvéi. 

A sok program mellett az Állatkert jelentős kedvezményt, lényegében ingyenes gyermekjegyet is kínál. A mackónak öltözött, vagy legalább a főbejárathoz brummogva érkező 14 éven aluli gyermekek ugyanis ezen a három napon díjmentesen látogathatják a kertet.

A téli álmot alvó medvék február elején bújnak ki először a barlangjukból. A népi jóslás szerint, ha a maci meglátja az árnyékát és megijed, akkor visszatér a barlangba, ekkor hosszú tél várható. Ha azonban kinn marad, akkor bizony közeleg a tavasz.