Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Mackófesztivál lesz az Állatkertben

Mackófesztivál lesz az Állatkertben

2014-01-30 Forrás: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/mackofesztival-lesz-az-allatkertben Három napon át programok és kedvezmények várnak január 31-től február 2-ig a Fővárosi Állatkertben a Mackófesztiválon. A hagyományos rendezvényen a medvékkel kapcsolatos programok sokaságából választhattok, sőt jelentős belépési kedvezménnyel léphettek be a rendezvényre.

       

A hétvégén a Mackófesztiválon a Varázshegyben Dörmögő Dömötör játszóháza, macibáb készítés és bábozás várja a gyermekeket, mi több, egy különleges állatbemutató keretében a mosómedvével, az ormányosmedvével, valamint a velük rokonságban álló farksodróval is megismerkedhettek.

A két hétvégi napon játékmackó kiállítás, valamint mézkóstoló és méhészeti bemutató is lesz. 9:30-kor a vörös macskamedvék, 10:30-kor a szíriai barnamedvék etetését lehet megnézni, február 2-án délelőtt pedig az is kiderül majd, hogy milyen időt jósolnak az Állatkert medvéi. 

A sok program mellett az Állatkert jelentős kedvezményt, lényegében ingyenes gyermekjegyet is kínál. A mackónak öltözött, vagy legalább a főbejárathoz brummogva érkező 14 éven aluli gyermekek ugyanis ezen a három napon díjmentesen látogathatják a kertet.

A téli álmot alvó medvék február elején bújnak ki először a barlangjukból. A népi jóslás szerint, ha a maci meglátja az árnyékát és megijed, akkor visszatér a barlangba, ekkor hosszú tél várható. Ha azonban kinn marad, akkor bizony közeleg a tavasz.